Am văzut Creed

Tocmai ce am terminat de vizionat filmul Rocky Creed. Acesta vine ca un fel de continuare a seriei de filme.

Despre film

yellow line

Filmul se petrece în 2015, când fiul lui Apollo Creed, bunul prieten al lui Rocky(fostul prieten, pentru că acum e mort) se hotărăște că cel mai bine pentru el este să se bată, să își clădească un viitor în lumea boxului. Zis și făcut! Ajunge în Philadelphia, unde îl găsește le Rocky și îl convinge în cele din urmă să-l antreneze. Bate un fraier, apoi când să înceapă să urce în clasament, campionul mondial îi propune un meci (campionul vieții fiind constrâns că ar putea merge la pușcărie și ar putea fi ultimul lui meci). În fine, ajunge să se bată cu ăsta și.. Nu o să vă zic cum se termină. A, băiatul a și agățat o cântăreață de acolo..

Părerea mea

yellow line

Filmul.. Suprinzător de bun! Adică nu e extraordinar, nu rupe. E doar bun. Filmul e chiar plin de clișee.. Adică mă așteptam să fie clișeic, doar.. După 6 filme Rocky, ce să mai scoți original în 2 ore și 15? Dar totuși, bun! Presărat cu glume, chiar mi-a plăcut faza cu: “nor? Ce nor? Ce nor?”. You know.. cuz he’s old.

În fine, acțiunea se petrece destul de repede și pare a fi mai scurt filmul, ceea ce nu e așa râu. Înseamnă că m-a distrat într-o anumită măsură. Ba chiar, filmul m-a făcut să mă uit și la restul filmelor din serie, că prea le tot amânam.. Da, a venit momentul să tai de pe listă filmele Rocky. Și așa, mai tai din filmele mai vechi, că s-au strâns cu duiumu’! Totuși, filmul putea fi ceva mai complet, să-l mai lungească puțin cu ceva despre cum se bucură toată lumea că Rocky se întoarce în calitate de antrenor. Adică totuși, în film toată lumea se comportă normal. Sum’ like: Meeh.. A revenit, mmok. Nu e nimic wow, nu e nimic gen: “băăă, de când nu te-am mai văzut!”; “băă, unde ai găsit cioara asta borâtă și de ce o antrenezi pe ea și nu puștiul meu alb?”, etc.

Despre actori

yellow line

  • Sylvester Stallone, care se speculează că ar putea în al doilea film Guardians of The Galaxy, are rolul care l-a consacrat. Nu e Rambo, ci Rocky! Acesta este fostul campion mondial, care acum are grijă de un restaurant la care nu merge nimeni. Din lipsa de acțiune, se alătură tânărului avid de afirmare. Stallone, ca de obicei, nu joacă rău, dar nici nu strălucește. Adică nu-și merita chiar așa Oscarul. Dar măcar câștigat o zmeură de Aur, după cum ziceam zilele trecute :D. Da, not funny..
  • Michael B. Jordan, actorul pe care-l știu din That Awkward Moment, care a deținut și rolul principal a jucat relativ bine. Nu a sclipit nici el, nu mi-ar transmis cine știe ce emoție. Nu a fost un rol ușor, dar parcă nici nu a știut să fructifice ce avea de scos din el.

Se vorbește de o continuare a filmului.. În care se va concentra acțiunea pe Adonis și mai puțin pe Rocky (chiar dacă asta s-a făcut și în filmul ăsta). Să vedem dacă se va concretiza ceva.


Notă IMDB: 7.8

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

2 thoughts on “Am văzut Creed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *