Am văzut Usturoi

Cum weekendul ăsta am rămas singur în Sibiu, am zis să profit și să fac un mic maraton de filme. Și cum tot s-a nimerit ca Radu Băzăvan să aibă filmul proiectat la cinema de vineri până joi de la ora 14, am zis că doar sâmbătă îl pot vedea(duminică am program). Zis și făcut, am fost să văd Usturoi.

Despre film

yellow line

Filmul îi are ca protagoniști pe doi copii, prieteni buni, un rom și un român. Cei doi pleacă într-o aventură spre Cluj(de la Zalău) pentru a deveni actori (bossy:>), pentru a face destui bani ca fratele baiețelului rom să se poată căsători cu o fată din alt clan, iar ei fiind săraci, doar așa puteau avea zestrea necesară pentru băiat. Mai multe nu vă zic despre el. Mai multe decât ce e prin sinopsisurile de pe site-urile de filme, nu vă zic. Uitați-vă la film!

Părerea mea

yellow line

Filmul este chiar distractiv. Road tripul prin care trec băieții în scopul de a deveni actori și a câștiga mulți bani este interactiv, iar pe lângă asta, se petrec chestii și acasă, ceea ce îl face mai bun!

  • M-au amuzat glumele, micile referințe la diferite “personalități”.
  • Mi-a plăcut numele și personajul “charli ceaplin”(sau cam așa, greșesc?).
  • Mi-a plăcut numele porcului pe care îl aflați doar dacă vedeți filmul! Mi-au plăcut rolurile bloggerilor de la TVdece și Gaben(care a avut un rol de controlor clasic cum sunt în majoritatea trenurilor din România)!
  • A fost bună și coloana sonoră. Apropos, iară, tare faza cu manelistul!
  • Cel mai șmecher berbec EVĂĂĂR!
  • Faza cu “this is Spartaaa” a fost genială !!:))
  • Îmi place că pe cinemagia, în distribuție, e și Pepe ca și actor. Dar noi știm despre ce pepe e vorba.. One intelligent mother fucker!

Ok, acum să spunem ce nu mi-a plăcut!(să trecem la lucruri cu adevărat serioase!)

  • Nu mi-a plăcut cultura cinematografică a puștilor. Adică serios. Majoritatea prietenilor mei nu au cultura aia cinematografică, dapăi niște copii de 10-11 ani. Adică la un moment dat povestesc ce se petrece în cei 300 de spartani. Dude.. Dude.. Ok?
  • Nu mi-a plăcut că copiii știam cu ce se mănâncă termenul de evreu! Aici m-au făcut și pe mine. Nici eu nu am știut până nu am aflat de Hitler, ce înseamnă evreu. Ultra smart kidos!

^Cam atât, ce e mai sus nu sunt într-adevăr puncte negre, luați-o ca o glumă.^

Vreau să-l felicit pe groparu pentru film și sper să vă rupeți 2 ore într-o zi, să-l vedeți! Totodată sper că v-am făcut curioși să vedeți filmul, pentru că e chiar distractiv!


Notă IMDB: 8.3

Notă Cinemagia: 8.1

Notă personală: 8

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.