rocky II

Am văzut Rocky II

Sâmbătă după masă, chiar după ce am scris despre Usturoi, am văzut al doilea film din seria Rocky. Abia acum am avut timp să scriu despre el.

Despre film

yellow line

Filmul continuă povestea boxerului (tot am intenția să-i zic “boxeor”) care după ce a făcut un meci senzațional cu Apolo Creed în primul film, a făcut câțiva bani din publicitate și de pe urma meciului. S-a retras și a început să toace banii. Aceștia nu i-au ajuns foarte mult și a trebui să se angajeze. Neavând prea multe opțiuni, se angajează o perioadă la abatorul unde lucra Paulie. Ulterior a fost concediat, iar ratele la casă și faptul că Adrian (cu care s-a și căsătorit) urma să nască l-au forțat să propună lui Apolo o revanșă. Acesta abia așteptând o asemenea ocazie, a acceptat. Atât zic 🙂

Părerea mea

yellow line

Mi-a plăcut că acum au arătat puțin și cealaltă latură a lui Rocky. Adică știam că tipul e un sufletist și o persoană bună în general, dar în același timp un pierde-vară. Acum ne-a arătat cum, ca orice sportiv fără prea multe clase, după ce a făcut bani, i-a cheltuit rapid, ne-a arătat cum nu știa să citească prea fluent, ne-a arătat cum era clasicul de sportiv fără experiență, care face un meci bun, apoi cade în umbra succesului din noaptea respectivă.

Bineînțeles, după cum am prezis, în timpul meciului și-a luat mulți pumni în figură, mai mulți ca în primul film, da. Acesta este și devine o mașinărie de încasat pumni, iar după ce obosește adversarul de cărat pumni în figura lui, bagă un uppercut și-l trimite la somn.

Ca și în primul film, acesta și-a reluat alergatul prin Philadelphia care se termină cu urcatul pe scările alea celebre, din fața Muzeului de Artă, dar acum și cu lume după el :>

Cam ăsta e filmul. Nu e nimic nou, poate de apreciat că acum s-a concentrat ceva mai mult pe antrenamentul lui. O să vedem ce se întâmplă mai departe în următoarele filme.


Notă IMDB: 7.2

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.