Am văzut Rocky III

  • by
rocky III

După cum am promis, am avut puțin timp pentru mine și m-am uitat și la următorul film Rocky. Mai mulți pumni, mai multă bătaie, un film mai bun ca al doilea.

Despre film

yellow line

A treia parte a seriei de filme Rocky ne aduce eroul în ipostaza în care vrea să se retragă din box, dar este provocat de Mr. T, adică Clubber Lang. Acesta acceptă provocarea, se antrenează bine, dar chiar înainte de meci, Mick are un infarct și îl lasă singur în ring. Rocky pierde lupta pentru apărarea titlului, iar după meci vine la Mick pentru a-i da ultimele indicații înainte de ultima răsuflare. Bineînțeles că Rocky cedează psihic, nu mai vrea să aibă de-a face cu nimic, până vine Apollo Creed, fost inamic din primele 2 filme să-i propună să-l antreneze și astfel să își recapete titlul și totodată să-l răzbune pe Mick. Creed vede că Rocky e puturos, dar are inimă bună așa că bagă material în el și împreună cu staff-ul său reușește să-l aducă pe Rocky într-o formă de zile mari. Rocky îl învinge pe Lang și își recapătă centura.

Părerea mea

yellow line

După cum am zis, ăsta e un film în care își ia iară pumni, dar acum în două meciuri. Bine, primul e scurt, îl bate repede Lang, dar al doilea ține ceva. De ce mi se pare un Rocky mai reușit ca precedentul? Pentru că acum arată și tehnica de lucru a lui Apollo, acum se implică și partea emoțională, moartea lui Mick, dar în același timp intră în scenă melodia “Eye of the Tiger”, pe care o așteptam de la primul film. Nu știam că nu a venit cu primul film, nu aruncați cu roșii! Și zicala e catchy. În același timp, nu înțeleg ce e cu faza aia gay în care aleargă Rocky și Apollo, iar la sfârșit sar și se îmbrățișează ca niște proaspăt declarați gay. Ok, am înțeles că a trebuit să facă o fază în care se antrenează și acolo simte puterea, cuma  făcut în toate, de altfel, dar mai bine alerga singur și se arunca în mare sau ceva :)).

În film a mai apărut și Hulk Hogan, care a bătut și el puțin la Rocky. Au fost foarte multe momente bune, iar o oră 40 mi s-a părut destul de puțin. Cel puțin comparativ cu primele două filme, care au avut două ore și au avut mai puține elemente.

Știați că?

  • A fost primul film al lui Mr. T?
  • 1200 de persoane au mers la audiții pentru a fi Clubber Lang. Îți dai seama că era șansa oricărei persoane să ajungă celebră. Norocul a fost de partea lui Mr. T?
  • Morgan Freeman a vrut să fie antrenorul lui Clubber Lang?
  • Ăsta trebuia să fie ultimul film Rocky, dar datorită succesului avut, Stallone, a continuat?
  • La sfârșitul filmului, Apollo și Rocky au un meci secret. Despre el e vorba în Creed (2015)

Notă IMDB: 6.7

Notă personală: 8

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.