Am văzut Rocky IV

rocky IV

În continuare, avem Rocky IV. Aici apare masterandul în chimie, Dolph Lundgren.

Despre film

yellow line

Bineînțeles, Rocky dorește din nou să se retragă, dar se găsește un fraier să-l provoace. Bine, povestea nu e chiar așa simplă. Vine un rus, Drago, jucat de Dolph, care se crede cel mai bun și cel mai perfect atlet. Drago ca și personaj, nu are prea multe replici în film, mai mult vorbește soția sa și impresarul. Ok, chiar dacă vine Drago și se dă mare cu abilitățile lui de jucător, Rocky nu-l bagă în seamă. Dar o face Apollo, care are foame de bătaie. Retras de 5 ani, acesta îi propune un meci lui Drago, pe care îl și acceptă. Cei doi joacă și Apollo este omorât. Ca Rocky să-l răzbune pe Apollo, acesta acceptă un meci de revanșă cu Drago, în Rusia. Se antrenează acolo în temperaturile scăzute și timpul nefavorabil și cu care nu era obișnuit, dar la final, acesta reușește să-l răzbune pe Apollo, în ciuda faptului că Drago era dopat. Acesta este ultimul meci oficial al lui Rocky și chiar se retrage din box.

Părerea mea

yellow line

Filmul nu spune nimic nou. Un nou adversar, care e mai bun ca Rocky, dar pe care acesta îl bate măr. Partea interesantă vine când moare și Apollo. Filmul trecut a murit Mickey, acum Apollo, în filmul următor cine va mai muri? Câte morți va mai suferi sportivul nostru? A fost frumos cum s-au concentrat pe antrenamentul lui în zăpadă, cum au arătat subtil că fraierul ăla se dopa, cum în ciuda mărimii și forței rusului, acesta reușește să reziste, dar și cum s-a răzgândit publicul din a-l fluiera și i-au respectul lor. Frumos.

Filmul nu e spectaculos, nu surprinde, nu e mai bun ca cel de dinainte, cel puțin nu din punctul meu de vedere. Ușor, ușor Rocky devine un film care nu se concentrează în totalitate numai pe sport și bătaie. Devine ceva mai mult…

Știați că…?

  • Sylvester Stallone spunea că Dolph Lundgren și Carl Weathers (Apollo) nu s-au înțeles prea bine. Dolph îl tot arunca în corzi pe Carl.
  • Potrivit lui Sylvester, Drago s-a întors rușinat acasă și a devenit un drogat și un alcoolic, după care s-a sinucis.
  • Peste 8000 de persoane au fost la audiții pentru a-l interpreta pe Drago.
  • Rocky IV a fost filmul cu cele mai mari încasări din seria de filme.
  • Ca și pentru Mr. T, acesta a fost filmul care l-a lansat pe Dolph în lumea cinematografiei.
  • Este singurul film Rocky în care Bill Conti nu a participat la coloana sonoră? Acesta a fost ocupat cu Karate Kid 1 și 2.
  • La început, când mănușa cu steagul american și cea cu cel al Uniunii Sovietice explodează, se vede că cea rusă explodează mai bine. Un fel de easter egg…

Notă IMDB: 6.7
Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

1 thought on “Am văzut Rocky IV”

  1. Pingback: Am jucat Far Cry 3: Blood Dragon • Ajay.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.