rocky v

Am văzut Rocky V

Țin să vă spun că am terminat seria. Azi sau mâine termin cu totul și apoi pun o părere despre toată seria de filme.

Despre film

yellow line

După întoarcerea din Rusia, Rocky descoperă că luptele din ultimii ani au început să-i provoace leziuni la creier, fapt pentru care se retrage de tot din box. De data asta se retrage și nu mai revine… cel puțin o perioadă, oricum nu în filmul ăsta :)). Ok, Paulie, cât au fost în Rusia, semnează niște acte în numele lui Rocky prin care îi dă putere deplină contabilului pentru averea lui Rocky. Din greșeală, bineînțeles. Contabilul toacă toți banii, iar Rocky ajunge să aibă datorii pe care reușește să le plătească prin vinderea casei și a tuturor bunurilor. Fapt pentru care, toți ajung în vechea casă a lui Paulie. Ușor, ușor încep să se reacomodeze cu vechiul loc și revin fiecare la vechile locuri de muncă. Într-o zi, apare un băiat, Tommy Gunn, care îi propune să-l antreneze. Într-un final Rocky îl antrenează și încep lupta pentru centura de campion mondial. Acesta câștigă meci după meci, iar Rocky începe să se îndepărteze de băiatul lui, deoarece îl neglijează pentru a-l antrena pe Tommy. Până la urmă Rocky este dat la o parte de Tommy, în favoarea banilor și a femeilor, iar Rocky se întoarce la familia sa, sigur, după certuri cu soția și băiatul.

Tommy câștigă centura de campion, dar toată lumea îl caracterizează ca fiind robotul lui Rocky sau jucăria lui Rocky, iar aceasta îl scoate din minți pe tânăr, fapt pentru care se duce la el și-l provoacă la un meci. Acesta nu acceptă, dar se bat în stradă și după câteva minute Rocky iese învingător, totul fiind filmat și acesta câștigând și mai mult respect din partea mulțimii, dar mai ales din partea băiatului său.

Părerea mea

yellow line

Filmul ăsta este exemplul de cum un om care face ușor banii, îi pierde la fel de ușor. În același timp arată că atunci când ești bun ești luat de fraier. Dar și că dacă îți ignori familia, o poți pierde. Filmul nu e grozav, calitatea scăzând față de celelalte filme. Nu se mai antrenează decât Tommy, dar puțin, iar Rocky e destul de plictisitor prin modul cum vorbește, cu gura aproape închisă. Și vorbește destul de mult în filmul ăsta. Ideea filmului e bună, aplicarea nu e așa bună, dar merge. Filmul se vede din inerție…

Știați că…?

  • Într-un interviu, în care a fost pus să dea o notă Rocky-urilor lui, Sylvester Stallone a dat nota 0 ăstuia.
  • E primul film în care i se spune adevăratul nume al lui Rocky, Robert.
  • Este singurul film din serie care pierde bani în box office.
  • Sylvester Stallone spunea că Tommy Gunn a ajuns un boxer…

Notă IMDB: 5.1

Notă personală: 7

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.