Am văzut Rocky Balboa

  • by
rocky balboa

Ok, cu ăsta închei seria de filme Rocky! Drumul a fost “lung”. Ok, nu a fost lung, dar seria e destul de lungă, la cele 7 filme ale sale.

Despre film

yellow line

Acțiunea se petrece la vreo 20 de ani după ultimul film, când Rocky era un bătrânel care își petrecea majoritatea timpului povestind meciurile lui, la restaurantul numit după soția sa, care a murit între timp, Adrian. Între timp, la TV, la o emisiune de sport, se discuta despre un meci între actualul deținător al centurii și cel mai bun boxer al timpului, iar în urma unui meci simulat, Balboa câștiga meciul. Văzând asta, Rocky, se gândește că mai poate boxa, având și o poftă de bătaie, așa că organizează un meci demonstrativ cu actualul deținător. Își cumpără un câine, pentru antrenament, ca pe vremuri, cum făcea și cu Butkus și începe. Acesta joacă și prestează un meci grozav, în ciuda bătrâneții și chiar dacă pierde, acesta câștigă adorarea fanilor care l-au așteptat cu dor, fiind încurajat și de fiul său.

Părerea mea

yellow line

Prin filmul ăsta, Stallone revine pe ecrane, după 3 ani de pauză.

Rocky, retras, babalâc, simte furia și presiunea pe care Paulie, fiul său sau chiar moartea lui Adrian au pus-o pe umerii săi. Televizorul dându-i apă la moară, se încăpățânează și începe să se antreneze pentru un ultim meci. Totodată, dă și un speech fiului său care rămâne în clipulețele motivaționale de pe Youtube.

Filmul e mișto și arată că și dacă ai mulți ani, you can kick some ass!

Știați că…?

  • Sylvester Stallone insistă că ăsta e ultimul film Rocky, deși a mai fost făcut și Creed. (ăsta e ultimul despre el)
  • Stallone a fost lovit de și-a pierdut cunoștința în timpul filmărilor ultimei lupte.
  • Stallone a spus că a făcut filmul ăsta pentru că nu a fost mulțumit de cum se termină Rocky V. Totodată, a vrut să facă filmul în 1999, dar nu a primit verde decât 6 ani mai târziu.
  • Picturile din film sunt chiar ale lui Burt Young (Paulie).
  • Titlul original al filmului ar fi trebuit să fie “Puncher’s Chance”.

Notă IMDB: 7.2

Notă personală: 8

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.