batman forever

Am văzut Batman Forever

Continuând seria Batman, am revăzut Batman Forever. Puțină bătaie de joc, dar nu foarte mult :)). Unii zic că s-a păstrat povestea cum trebuie și cum e și în benzile desenate, alții zic că e o glumă de film, nu o glumă mai mare decât următorul, dar nu un film demn de seria Batman.

Despre film

yellow line

Batman, interpretat de Val Kilmer, are de data aceasta doi inamici. Two-Face și The Riddler, interpretați de Tommy Lee Jones și Jim Carrey. În prima fază a filmului, Batman este prins de Two-Face într-un seif al băncii din Gotham în care toarnă acid. Acesta reușește să scape și aproape îl prinde pe răufăcător. Între timp, Edward Nygma, inventează o mașinărie care citește mințile oamenilor fără ca aceștia să realizeze și să transfere informațiile la el în cap. Pe alt plan, Bruce Wayne încearcă să o agațe pe doctorița Chase Meridian (Nicole Kidman), care este îndrăgostită de Batman (bineînțeles, neștiind că e el). Invitând-o la o întâlnire pe doctoriță, Bruce, împreună cu multe persoane celebre din Gotham sunt prinși la circ de Two-Face și echipa lor, care le pregătește o bombă pentru a-i atrage atenția lui Batman. Cum acesta nu apare, cascadorii de acolo salvează situația, mai precis doar unu din ei, cu prețul vieții celorlalți, care erau și familia lui. Acest cascador, mai târziu este aproape înfiat de Bruce, stând la el și la un moment dat chiar aflând de Batman. Acesta devine Robin și împreună cu Batman reușesc să-i învingă pe Two-Face și The Riddler, care și-au unit forțele, astfel restabilind liniștea în oraș.

Părerea mea

yellow line

Filmul nu e rău. Adică m-am distrat. Tommy Lee Jones și Jim Carrey având niște roluri de nebuni pe care i-au interpretat foarte bine.

Val Kilmer a fost un Batman puțin plictisit, care nu s-a afirmat cu absolut nimic. Nicole Kidman, sexy și rea, are un rol secundar de curvă clasică, care se întâlnește cu doi bărbați în același timp, ca să aibă de unde alege. Bine, mult spus se întâlnește, dar na… Cel puțin așa crede ea… o perioadă. Filmul este destul de colorat, chiar dacă Tim Burton nu a mai participat decât ca și producător. În același timp, coloana sonoră e superbă, Seal și U2 făcând deliciul ascultătorilor filmului. Știu, pare ciudat, dar sună bine în film… La sfârșitul filmului, Joel Schumacher a încercat ceva scenă Baywatch în umbră, în reluare, cu Batman și Robin.

Știați că…?

  • Jim Carrey a vrut să se radă în cap în formă de semnul întrebării, dar era în timpul unui divorț și nu dădea bine în instanță.
  • Jim Carrey spunea că el și Tommy Lee Jones nu se înțelegeau și că Tommy i-a spus că îl urăște pe el și filmele lui. Voi v-ați dat seama? That’s good acting!
  • Michelle Pfeiffer trebuia să joace din nou rolul de Catwoman.
  • Mark Wahlberg ar fi putut juca rolul lui Robin.
  • Kurt Russel, Alec Baldwin, Ralph Fiennes, Keanu Reeves, Tom Hanks sau Johnny Deep sunt câteva nume luate în considerare pentru Batman înaintea lui Val Kilmer, după ce Michael Keaton a refuzat rolul.
  • În filmul ăsta a apărut azilul Arkham pentru prima dată într-un film.

Notă IMDb: 5.4

Notă personală: 7

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.