the fighter

Am văzut The Fighter

Asta e povestea a doi frați din orașul Lowell, Massachusetts.

Despre film

yellow line

Povestea se petrece pe la jumătatea anilor 1980, unde Micky Ward, fratele cel mic dintr-o familie mare, își încearcă norocul la box, impresariat de mama lui și antrenat de fratele său vitreg.

 De notat: Fratele său, era un drogat, fost boxer, “mândria lui Lowell”, care a boxat la un moment dat cu “Sugar Ray Leonard”, mare șmecher pe atunci. Filma pentru un film pentru HBO despre viața unui fost boxer, actual drogălău. Ăsta întârzia la antrenamente și îi și păta imaginea și așa nu prea bună a lui Ward.

După ce și-o ia pe cârcă de la un jucător, fiind la a treilea meci pierdut, Micky se duce la bar unde o întâlnește pe Charlene, căreia îi propune o întâlnire. Cât ai clipi, asta se transformă într-o relație și Charlene chiar începe să țină la el.

La un moment dat, Dicky este arestat din cauza drogurilor și Micky rămâne să fie antrenat de un polițist gras, care îl mai ajuta la antrenamente. Cât timp Dicky e la bulău, lui Micky începe să îi meargă bine. Atât în relație, cât și în viața profesională. Asta până dă de un luptător mai greu, nu deținătorul titlului, dar meciul era greu.

Acesta se duce la Dickie să-l viziteze la pușcărie și primește niște sfaturi care îl ajută să câștige meciul.

the fighter

Următorul meci este pentru titlu, Dicky iese de la pușcărie, se lasă de droguri și îl convinge pe Micky și pe Charlene să îl antreneze. Cu ajutorul lui Dickie, Micky, câștigă titlul și face tot Lowell-ul fericit.

Părerea mea

yellow line

În primul rând, Christian Bale, oferă o reprezentație remarcabilă, câștigând, odată cu rolul acesta și primul și deocamdată singurul său Oscar. Are o interpretare energetică, probabil la fel cum e și Dicky. Îmi place eleganța și ușurința cu care joacă, lejeritatea cu care face să crezi că el chiar a fost boxer. Foarte bun actor!

Filmul e făcut după viețile lui Micky și Dicky. Și cum mama lor, împreună cu cele… multe surori, încercau să facă bani de pe urma lui Micky.

Nu surprinde, Amy e bunăciune, ca de obicei, nici Mark Wahlberg nu impresionează.

the fighter

Ce nu mi-a plăcut a fost lentoarea cu care boxau în meciuri. După ce vezi Rocky, te aștepți la lovituri calumea… Dar, corect, filmul se concentrează pe viața fraților și nu pe luptele din ring.

Știați că…?

  • Christian Bale a stat ore întregi alături de Dicky pentru a-i învăța stilul. De aici și prestația bună.
  • Mark Wahlberg a renunțat la salariu, iar Christian Bale a primit doar 250.000$.
  • A fost filmat în 33 de zile. Și când îi mai auzi pe unii cântăreți cu melodii de căcat, că au filmat 2 săptămâni la un videoclip plin de buci, țâțe și petreceri în piscine. Ce căcat a durat atât??
  • Amy Adams a spus că adevăratei Charlene nu i-a plăcut cum aceasta a jucat-o, pentru că purta haine care nu o reprezentau pe ea.

Notă IMDb: 7.9

Notă personală: 8

Poza de aici.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.