Am văzut Captain America: The First Avenger

  • by
captain america the first avenger

Cum mâine avem premiera “Captain America: Civil War” și cum nu văzusem niciun film “Captain America”, am zis că trebuie să văd filmele, ca să înțeleg dreacu ceva. Nu m-a prea atras căpitanul american. Nici Thor nu mă prea atrage… Doar Iron Man le-am văzut pe toate. Iron Man mi se pare mai interesant, e un fel de Batman al Marvel… Dar să revenim la cap… Ok, să vedem ce e de el…

Despre film

yellow line

Steve Rogers e un tip timid și slăbănog și scund.. și mai e și bătut de toți, că doar e slab și scund. Dar micuțul viitor erou tot încearcă să se înroleze în armată pentru a-l înfrânge pe Hitler în cel De-al Doilea Război Mondial. La cum arată, nimeni nu l-a primit, până, doctorul Erskine, care a găsit serul pentru soldatul perfect, a găsit cobaiul perfect.

Doctorul rezolvă înscrierea lui Rogers în armată, îl lasă să dea de greu, apoi îi propune să devină super soldat.

captain america

Ăsta mic, bătut de toți, visa să ajungă să fie el bully. Acceptă și în cadrul unor reprezentanți din guvern, doctorul Eskrine împreună cu Howard Stark (tatăl lui Tony Stark) îi injectează serul și îl face super soldat. În urma procesului, mașinăria în care a fost Rogers se strică, iar doctorul este omorât de un spion nazist. Cum doctorul e mort, adios și rețeta serului, deci Rogers rămâne singurul super soldat.

Rămâne în armată și face propagandă în marile orașe din SUA pentru înrolarea a cât mai mulți soldați. Încă lumea nu are încredere în el. Asta până află că cel mai bun amic al său este capturat/posibil mort într-o bază militară nazistă. Se duce, dă drumul la captivi și prietenului său și distruge baza.

captain america

De cealaltă parte se află Johann Schmidt a.k.a. Red Skull, care descoperă tesseractul și realizează arme pe baza sa cu care vaporizează inamicii.

Își strânge fostul stafidit o echipă de oameni, cu prietenul său bun și câțiva oameni eliberați mai devreme și pleacă în distrugerea bazelor germane și în căutarea craniului roșu.

captain america

În una din bătălii, când doctorul capului roșu e capturat, acesta reușește să îl arunce dintr-un tren în mers, pe Bucky (prietenul căpitanului). Îl înfurie așa tare pe Căpitanul Mexic de reușește să-l distrugă într-un avion, dar acesta sfârșește aterizând avionul și rămânând inconștient… vreo 70 de ani.

Se trezește în 2011… sau ceva unde îl recrutează repede Nick Fury pentru a lupta alături de restul avengerilor întru salvarea omenirii!!!

Părerea mea

yellow line

Am obosit de câte a trebuit să vă scriu aici… Pfiuu… să-mi trag “sufletu'”. Bun, în 2 ore și 4 minute cât are filmul, nea Joe Johnson (regizorul) a băgat destul de mult conținut.

Filmul dă impresia de trecut alternativ sau ceva. Armele mi se par exagerat de avansate pentru perioada aia, ok și tancurile. Howard Stark crea chestii iarăși, prea avansate. În rest, filmul e destul de autentic, nu impresionează, dar dă impresia de Wolfenstein: The New Order.

Personajele nu supără, ceea ce poate fi un lucru rău. Așa se putea evidenția cu ceva. Măcar doctorul lui Red Skull trebuia să fie antipatic, dar nu este. E un micuț simpatic, care îl aruncă pe Bucky din tren. Ok, face lucruri rele, dar tot nu mi-a devenit antipatic.

De Chris Evans nu am ce să zic, îmi place, e carismatic, îl știu și din Fantastic Four și alte filme.

Filmul e watchable…

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Ca să-l facă pe Chris Evans mic și stafidit, au filmat de 4 ori fiecare scenă, pentru a-i putea pune capul pe corpul actorului care a fost slăbănog.
  • Chris Evans a refuzat de 3 ori rolul pentru că avea impresia că faima o să-i afecteze viața personală, dar Robert Downey Jr. l-a convins să accepte.
  • Stanley Tucci a luat rolul doctorului Eskrine pentru că i-a permis să folosească accentul german, ceea ce-și dorea să facă din totdeauna.
  • Alice Eve, Emma Arterton și Keira Knightley au fost luate în considerare pentru rolul lui Peggy în timp ce Emily Blunt a refuzat.
  • Actorul lui Bucky, Sebastian Stan, e român. (phiuuu… mind blow puțin) Mersi, Moni! 🙂

 


Notă IMDb: 6.8

Notă personală: 7

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.