Am văzut Joy

  • by
joy

Am văzut că a apărut pe net și filmul ăsta (variantă bună) și l-am luat! L-am văzut și mi-a plăcut.

Despre film

yellow line

Este poveste lui Joy Mangano (modificată de regizor), o tânără inventatoare, cu o familie numeroasă pe cap, care o țin din a-și împlini visele. Tânăra ține, întreține casa în care stă alături mama și tatăl său, cei trei copii, bunica și fostul ei soț. Da, soțul de care se despărțise cu 2 ani înainte.

Dată afară de la servici (lucra ca ceva tanti de la ghișeul de la aeroport la care te duci să-ți verifice pașaportul), Joy trebuie să găsească ceva care să scoată familia din traiul rău pe care îl duce.

joy

Mama și tatăl ei sunt divorțați de 17 ani, mama nefăcând nimic înafară de a sta și a se uita la telenovele toată ziua. Tatăl, în schimb (Robert De Niro) conduce un service auto și este în căutarea fericirii.

Într-o zi, ajunsă la capătul puterilor, Joy, se ambiționează și inventează un mop din bumbac, ceva revoluționar pentru 1990. Cu ajutorul noii iubite a tatălui său, reușește să fabrice primele mopuri, cu care merge să îl promoveze. Din cauza prețului, niciun magazin nu i-l acceptă, iar aceasta se îndatorează lui Trudy (iubita tatălui ei).

Într-o zi, fostul soț, Tony, vorbește cu un vechi prieten, care lucrează la televiziune pentru un interviu cu Joy pentru a face reclamă mopului.

Lucrurile se complică, dar într-un final, Joy ajunge să îi prezinte mopul său, directorului de marketing al postului de televiziune QVC, Neil Walker. Acestuia îi place ideea și o pune pe Joy să fabrice 50.000 de mopuri, pentru că mopul ei va ajunge la TV și va avea succes.

Aceasta se mai împrumută la Trudy și își ipotechează a doua oară casa pentru a face atâtea mopuri. Vine momentul prezentării la TV. Prezentatorul se încurcă și nu reușește să promoveze mopul. Totul e un dezastru, niciun mop nu este dorit. Tânăra inventatoare este dărâmată și sfătuită de părinți să renunțe înainte de a fi prea târziu, iar Neil îi spune că nu mai are ce face.

Înfuriată, se duce direct la Neil și îl convinge să prezinte ea mopul minune. O face și totul merge bine.

joy

O perioadă totul merge bine, până, într-o zi, observă costurile mari de producție a materialelor de plastic din care urmează să fie făcute mopurile. Se duce la sediul fabricii de plastic și observă că îi furase patentul pentru mop, dar și că o dau în judecată.

În acest moment, Joy e terminată. Are împrumut de câteva sute de mii de dolari la Trudy, casa ipotecată și este și dată în judecată.  Specialistul în patente îi spune că nu are nicio șansă, părinții îi spun să termine.

Dar Joy nu e așa, Joy insistă și se întâlnește cu patronul firmei de materiale de plastic și îl șantajează pentru a-i returna banii dați de sora ei fără acordul lui Joy și să nu o mai dea în judecată. Reușește și în sfârșit dă drumul propriei afaceri.

joy

^deal with it^

Ajunge să aibă succes. Mare!

Părerea mea

yellow line

Filmul arată cum o persoană care îndură atâtea greutăți, reușește să găsească forța necesară să continue. Povestea modificată de regizor care arată dovada de ambiție dată de Joy, prin faptul că a făcut pe dracu în patru să reușească. A insistat să îi iasă faza cu mopurile. Bine, nici nu mai avea ce pierde, totul era cam dat, era împrumutată până în gât și nu putea decât să încerce să recupereze investiția lui Trudy.

Șmecheră, dar e mai șmecheră povestea decât filmul. Filmul nu e impresionant. Doar povestea și interpretarea lui Jennifer Lawrence, cu ajutorul căreia și-a mai trecut în cont o nominalizare la Oscar.

Mi-a plăcut că iar au făcut Jennifer Lawrence, Bradley Cooper și Robert De Niro film împreună, fiind al treilea.

M-a enervat mă-sa care stătea toată ziua la TV! Și mai apoi dădea exemple în viața reală cu cele din telenovele! AAAAaaaAA!! Ceva striga în mine de frustrare!

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • E al patrulea film în care joacă Jennifer alături de Bradley, dar este primul în care primește un salariu mai mare ca el. Way to go, Jennifer! 🙂
  • Filmul nu este făcut după viața lui Joy Mangano, doar inspirat.
    • Ex: Fostul soț, Tony nu era un cântăreț venezuelean ci un fost coleg de la facultate.
    • Peggy, sora ei vitregă nu există în viața reală.
  • Este al patrulea film în care joacă Bradley Cooper cu Robert De Niro.
  • Înafară de Neil Walker, niciun alt nume de familie nu este pronunțat în film.

Notă IMDb: 6.6

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.