Am văzut Captain America: Civil War

captain america civil war

Am fost aseară, ora 18.00, 17 grade, la cinema să văd cum își ia bătaie căpitanu’ Mexic. Că doar sunt #teamironman, no? Și am fost și l-am văzut și mi-a plăcut! Dar mi-a plăcut mult! Filmul este suuuper! Hai să vedem ce zice.

Despre film

yellow line

Ideea filmului e că Răzbunătorii au devenit o amenințare pentru omenire după ce au salvat-o în Sokovia și după ce l-au extirpat pe Crossbones în Wakanda. Totul a fost cu prețul câtorva vieți nevinovate pierdute. Guvernul le propune să o facă mai cu limită prin “Acordul de la Sokovia”. Adică să aibă și statul habar de ei și să o facă mai legal, mai risk-free și mai fără morți. Stark acceptă, Vision acceptă, Rhodes acceptă, Natasha acceptă, dar Captain America nu acceptă. Și prin faptul că nu acceptă, devine urmăritul no.1 pentru că, curând ajunge un infractor. Dar nu singur, alături de Falcon, Bucky, Wanda, etc.

Băi și într-o fugă a lui Black Panther pentru Bucky, reușesc să fie prinși și Captain America și Falcon, alături de ceilalți doi în România.

captain america civil war

Pe Bucky îl închid ăștia bine, dar reușește să scape cu ajutorul lui Zemo, care vrea doar ca “avengerșii” să fie istorie.

Scapă ăștia și încep să-și facă echipă pentru “război”.

Captain America îi strânge pe Falcon, Bucky, Hawkeye, Wanda și Ant-Man.

Iron Man îi strânge pe Natasha, Black Panther, War Machine, Spider Man și Vision.

Lupta e super tare!

captain america civil war

Captain America și Bucky reușesc să fugă pentru a-l opri pe Zemo să dea drumul la alți “Soldați ai iernii” înghețați odată cu Bucky. Dar nu ăsta e planul lui.

Iron Man îl urmărește, după ce restul echipei lui Captain America este arestată. Ajunge la baza în care erau Captain America și Bucky în căutarea lui Zemo și îi dă dreptate căpitanului, dar asta până când Zemo le arată o filmare cum Bucky îi ucide părinții lui Tony.

Iadul pornește (planul lui Zemo) și Stark se luptă cu Rogers și cu Bucky până când Stark îl ușurează de mâna bionică pe Bucky, iar Captain America îi dezactivează costumul lui Tony.

captain america civil war

Filmul se încheie cu un mesaj pentru Tony, de la Captain America. Acesta îl anunță că îi răpește pe actualii deținuți și că dacă va avea vreodată nevoie de ei, să-l sune (dându-i un telefon).

Nu uitați de scenele de după credite!!!

Părerea mea

yellow line

Băi, deci filmul e prea bun! Surprinzător de AWESOME!!! Nu m-am așteptat! După experința mediocră “Avengers: Age of Ultron”, am zis că o să mă plictisesc de atâtea personaje înghesuite într-un film cu bătăi mediocre…

Dar nu a fost așa!! Filmul e super tare! Scenele de luptă sunt realizate foarte bine! Povestea este foarte bine închegată! Personajele sunt distribuite foarte bine! Glume când trebuie, seriozitate când trebuie! Totul este exact cum trebuie!

Iar ca geek, care a citit benzile desenate, veți găsi o grămadă de transpuneri! (am aflat și eu după film, când am văzut easter eggs pe Youtube)

În lupta principală, de pe aeroport, Spider Man și Ant Man au făcut toată scena!

Sincer, mă așteptam să fie “lame” Spider Man, dar a fost super puștiul! Iar Paul Rudd a fost exact cum a obișnuit el în filme, cu umorul tipic lui! Mă gândeam că va strica personajul, dar a jucat foarte bine!

Awesome movie is awesome!!!

Filmul oferă o perspectivă uriașă pentru viitoarele filme “Spider-Man: Homecoming” și “Black Panther”.

AWESOME!

Trailer

yellow line

Știați că:

  • Când Iron Man îl pune jos pe Captain America și îi zice să stea acolo, acesta se ridică și afirmă că poate face asta toată ziua. Replica a mai fost folosită și în primele filme. În primul când și-o lua pe cârcă de la un bătăuș (când era slabanog) și în al doilea atunci când și-o lua de la Bucky. Cert e că și-o cam ia pe cârcă în fiecare film.
  • În benzile desenate, companionul lui Falcon, Redwing, era o bufniță cu care se conecta paranormal ca să vadă inamicii de deasupra. Și o dronă a fost ok…
  • Înainte cu o zi de o scenă împotriva lui Robert Downey Jr., Sebastian Stan îi trimitea clipuri cu el făcând bicepși în fața unui cap tăiat de Iron Man și mesajul: Abia aștept să filmăm scena mâine, Robert. :))
  • IMDb zice că Sebastian Stan vorbește fluent în Română, în scenele din București, dar el nu vorbește deloc.
  • Când vizitează deținuții, Iron Man este strigat “futurist” de către Hawkeye, referință la cariera de cântăreț a lui Robert. Da, are un album.

Notă IMDb: 8.5

Notă personală: 9

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

3 thoughts on “Am văzut Captain America: Civil War”

  1. Pingback: Am văzut Neighbors 2: Sorority Rising • Ajay.ro

  2. Pingback: Am văzut Suicide Squad • Ajay.ro

  3. Pingback: Am văzut Guardians of the Galaxy Vol. 2 • Ajay.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.