dirty grandpa

Am văzut Dirty Grandpa

La recomandarea unui prieten, după plimbarea de duminică după-amiaza, am descărcat “Dirty Grandpa”. Nu știam că apăruse în variantă bună, așa că am profitat.

Despre film

yellow line

Filmul începe cu înmormântarea bunicii lui Jason Kelly (Zac Efron). Bunicul (Robert de Niro) e îndurerat profund, dar trebuie să meargă în locul unde mergea cu nevasta în fiecare an. “Așa ar fi vrut”.

Bineînțeles, își alege nepotul “preferat”.

Nepotul nu a prea vrut, mai ales că urma să se căsătorească următoarea săptămână.

dirty grandpa

Pe drum, nepotul descoperă că bunicul lui nu dorește să meargă acolo, ci dorește să meargă să agațe ceva, că i-au ajuns 40 de ani de loialitate și că vrea să profite acum. Tot pe drum, la un popas, se întâlnește cu o fostă colegă de  liceu, cu care avea cursuri de fotografie (acolo se face și altceva înafară de mate și română, ca să vezi). În trecut, Jason era un mare pasionat în fotografiat și făcea niște super poze. Asta până a dat la facultatea de drept și s-a făcut avocat.

Bunicul a dat de prietena ei, care era… libertină, să zicem (nu panaramă) și care anul ăsta vroia să bifeze un challenge propriu (trifecta). Să facă sex cu un boboc, cu un absolvent și cu un profesor. Băi și fata asta cu nume de balsam de rufe (Lenore) a bifat primele două lucruri, dar mai avea de futut un profesor.

Bunicul s-a dat drept profesor și i-a aprins călcâiele tinerei.

dirty grandpa

Pe parcursul filmului, între beții și “drogăreală”, băieții fac ce fac și tot dau de fetele astea două, întotdeauna acompaniate de prietenul lor gay.

dirty grandpa

Spre final se realizează că bunicul e un fost membru al forțelor speciale și că intenția inițială a lui a fost să îi deschidă ochii nepotului care urma să se căsătorească cu o fată pe care nu o iubea, ci o făcea mai mult pentru că așa îi ziceau cei din jur.

Nepotul redescoperă arta de a fotografia și pleacă cu fosta lui colegă.

Toate bune și frumoase, un an mai târziu, bunicul îi face un unchi nepotului cu Lenore, care avea o treime din vârsta lui.

Părerea mea

yellow line

Filmul este cât se poate de bun! Nu e o capodoperă, nu are cine știe ce mesaj, dar e foarte plăcut de vizionat. Mie mi-a adus aminte de filmele “American Pie”, cu petrecerile alea studențești. Câte filme de genu’ am văzut cu 5-6 ani în urmă… Am râs mai mult decât mă așteptam!

Pe lângă filmul per ansamblu, Robert De Niro își face simțită prezența și aduce plus valoare filmului. Unii ziceau că se înjosește prin așa un rol, dar eu zic că trebuie să profite, că a depășit 70 de ani, trebuie să se și distreze în filme, pentru că faimă are, Oscar-uri are… ce îi mai poate trebui înafară de distracție?

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Posterul în care De Niro îl ridică pe Zac pe umeri este real. Chiar l-a ridicat fără ajutor.
  • Jeff Bridges sau Michael Douglas ar fi putut juca în locul lui Robert De Niro.
  • Scenariul a fost în top scenarii care nu au ajuns să fie filme din 2011.
  • E al doilea film în care joacă De Niro cu Zac Efron. Primul fiind New Years Eve.

Notă IMDb: 6

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

3 thoughts on “Am văzut Dirty Grandpa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.