Seria de filme Captain America

  • by
Captain America

Seria Captain America

yellow line

 

Mica (deocamdată) serie de filme Captain America, începută în 2011, are rădăcinile în benzile desenate, create de Joe Simon și Jack Kirby din 1941.

captain america primul numar

Captain America a fost creat ca un super soldat patriotic, care a luptat împotriva puterilor Axei. Așa a fost și în filme.

Chris Evans mi se pare unul dintre cele mai potrivite persoane care să-l portretizeze pe Captain America. Ok, nici nu a fost altul, dar tot au ales bine cei de la Marvel. Mi se pare că cea (din câte am înțeles) care face recrutările pentru personaje, are cele mai inspirate și potrivite alegeri!

Povestea seriei e cât se poate de bine închegată și interesantă, personajul nostru trecând prin diferite etape (1941-2016 momentan). A fost un erou atunci, este un erou și acum și cam tot împotriva Hydrei luptă.

Deși s-a trecut prin perioada nazismului, mi se pare că puteau insista mai mult pe ea. Avea ceva potențial crescut dacă aprofunda mai mult experimentele naziste eșuate, înainte ca Red Skull să găsească Tesseract-ul. Dar probabil nu au vrut să supere publicul, bazându-se mai mult pe poveste din benzile desenate. (nu sunt sigur, nu le-am citit)

hydra

Din punctul meu de vedere, seria este una mediocră, dacă nu punem ultimul film, dar după ultimul, valoarea seriei crește substanțial, filmul fiind super! Ok, e plin de alți actori care îi cresc valoarea, dar și ce? Filmul tot e tare, tot din seria Captain America face parte, deci se pune.

Ca și coloană sonoră, nu am remarcat nimic special. Nu a fost nimic deranjant, dar nici nu am zis: “Wow, ce coloană sonoră au ăștia!”. A fost ok, dar nu a fost, de exemplu soundtrack-ul de la Batman v Superman.

Vom vedea cum vor continua seria, mai ales după cum s-a terminat ultimul film. Perspectivele sunt bune, personajele sunt multe, fanii sunt răbdători pentru continuarea seriei.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.