Am văzut Eddie the Eagle

  • by
eddie the eagle

Hai că înainte să plec vă las cu un film drăguț. O poveste inspirată din fapte reale.

Despre film

yellow line

Filmul are la bază povestea lui Eddie Edwards, un băiat care dintotdeauna și-a dorit să ajungă la Olimpiadă. Nu conta că ieșea ultimul sau că se făcea de râs, el voia cu tot dinadinsul, să ajungă la Olimpiadă. Încă de mic fugea de acasă, până la cea mai apropiată stație de autobuz, pentru a lua autobuzul spre turneu.

Ajuns mare, la 22 de ani, se orientează spre săritura cu schiurile, echipa Angliei neavând echipă de prin anii ’20. (acțiunea petrecându-se în ’87) Cum Olimpiada bătea la ușă, (’88) Eddie nu trebuie decât să înregistreze o săritură de 30 de metrii pentru a participa la turneu.

Fuge de acasă, în munți și începe să se antreneze. Începe cu rampa de 15 metrii, de pe care sare din prima. Convins că e ușor, trece la următoarea, cea de 40 de metrii. Acolo își rupe gâtul de câteva ori, până ajunge să dea de o legendă în concursul de sărit cu schiurile, Bronson Peary, pe care îl convinge într-un final să-l ajute să aterizeze săritura.

eddie the eagle

Reușește și este chemat de echipa Angliei la sediu, unde i se explică că s-au schimbat regulile și trebuie să facă o aterizare de cel puțin 61 de metrii.

Cu “chiu cu vai”, acesta reușește și însoțește echipa Angliei la Jocurile Olimpice de iarnă, la Calgary, Canada.

Nu face cine știe de figură, chiar iese pe ultimul loc, dar stabilește record peste record și în același timp, prin stângăciile lui, primește admirația tuturor spectatorilor veniți să vadă săritorii. Totodată, reușește, fără niciun fel de antrenament, să sară de pe cea mai mare și periculoasă rampă din concurs.

eddie the eagle

Filmul se termină cu întoarcerea sa în Anglia, tatăl lui fiind în sfârșit fericit și mândru de fiul său.

Părerea mea

yellow line

Filmul e super simpatic. Reușește să surprindă simplitatea și ambiția lui Eddie și să o combine cu durerea la bască a lui Bronson Peary.

eddie the eagle

Chiar mi-a plăcut că băiatul acela cu probleme, de mic și-a dorit să ajungă la Olimpiadă și ținând cont de piedicile prin care a trecut, piedicile puse de liderul sportului sau cine mă-sa era ăla, dar și de tatăl său, a reușit să își îndeplinească visul.

Mi-a mai plăcut peisajele superbe ale munților! Grandioși, chiar mergea să îl văd la cinema…

Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că părinții băiatului mi s-au părut puțin inconștienți. Mai ales mama sa. Adică băiatul avea ceva probleme și putea să moară. S-a dovedit a fi un lucru bun, dar totuși, nu consider că ar trebui să devină un om demn de urmat. Poate doar din perspectiva ambiției de care a dat dovadă.

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Caracterul Bronson Peary a fost creat special pentru film, acesta neexistând în realitate.
  • Eddie declara că în film nu se arată gravitatea și pericolul la care s-a pus și nici greutățile prin care a trecut acesta. Declara că a mâncat din gunoaie și a dormit în mașină sau în hambare.
  • Eddie a fost mândru de Taron, spunând că i-a nimerit stilul.
  • Deși a iesit pe ultimul loc în ambele competiții, Eddie a primit mai multă faimă decât câștigătorii competițiilor.
  • More.

 

Vă las mai jos, un clip cu adevăratul Eddie “vulturul”:


Notă IMDb: 7.5

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.