Am văzut Nerve

  • by
nerve

Am văzut trailerul filmului prin iunie, moment în care mi-am propus să-l și văd. Moment în care l-am și adăugat în wishlist-ul de pe IMDb, frumos, ca să nu uit de el.

Cât …

Despre film

yellow line

Ei bine, filmul o are în rolul principal pe Vee (Emma Roberts), o tânără puțin introvertită, care toată copilăria a stat în umbra prietenei sale cele mai bune. Care era mai… curvă, așa… Ca să fiu delicat. :))

Și află asta din urmă de un nou “joc” numit… Nerve, normal că Nerve. Că ăsta e și numele filmului, DOOH! Și în jocul ăsta începe cu două opțiuni. Să fii “player” sau “watcher”. Watcher-ul plătește playerii să facă diferite task-uri. De exemplu, un watcher îl provoacă pe player să meargă undeva și să se sărute cu o persoană. Playerul are opțiunea să accepte și să primească banii de la watcher sau să refuze și să iasă din competiție. Cu cât mai mulți watcheri se uită la un player, cu atât acesta primește mai mulți bani și totodată urcă în rank.

Acum să revenim la Vee, care îndrăznește să se înscrie și ea în joc, că o tot dispera prietena ei care era populară și avea mulți urmăritori. Și se înscrie ea frumos ca un player și așteaptă o primă sarcină. A venit, cu suma de 100$, să sărute un străin într-un restaurant. Găsește unul și dă de un tip, stând la masă, puțin absent. Se duce la el, îl sărută și pa.

În timp ce se pune la altă masă, ăsta se ridică de la masă și se filmează cum dansează lângă ea, semn că și el juca Nerve.

Următoarea sarcină a fost pentru amândoi și uite așa a început o poveste de dragoste. Vai, vai…

Ea a început să strângă cât mai mulți watcheri, datorită personalității ei unice și a faptului că nu făcea chiar orice ca să aibă cât mai mulți urmăritori, cum făcea prietena ei, par example.

Alături de Ian (Dave Franco), băiatul de care se îndrăgostește, urcă în clasament și chiar ajung în semifinale, unde Ian este descalificat. Astfel, rămâne ea împreună cu un nebun care a făcut orice ca să ajungă în finală.

Cu ajutorul nebunului și a echipei de hackeri, aceasta reușește să distrugă jocul, care deja crease nebunie în rândul tinerilor, iar aceștia nu mai știau altceva înafară de a vedea cum alții suferă pentru un joc.

Părerea mea

yellow line

Filmul e chiar șmecher și are aerul ăla futuristic în care e implicată tehnologia. Dar nu în sensul SCI-FI cu roboți și nave spațiale, ci cu aplicații și hackeri.

Simt că mai urmează și alte filme de genul, pe viitor. Părerea mea e că vin cu un aer fresh, cu ceva relativ diferit, pe o piață în care s-a început cu filmele în stil vechi, din cauza saturației de SCI-FI și filme cu supereroi. Ba chiar sper că vor mai fi și altele!

Mi-a plăcut foarte mult, pentru că a fost ceva cu care rezonez și anume tehnologia prin telefon și nu numai. Ima tech guy și îmi place să fiu înconjurat de tehnologie, întrucât filmul ăsta s-a legat într-un mod special de mine. Acum, nu o să-i dau o notă chiar mare, dar șansa de a-l revedea este mare. Dar mai las timp să treacă.

Actorii și-au făcut treaba bine, îi știam pe amândoi din diverse filme și au jucat cum ar fi trebuit.

Am înțeles că filmul a fost bazat după cartea cu același nume. Pentru cine vrea să trăiască povestea mai în detaliu, HERE ya go!

Mi-a plăcut și că Emma Roberts a încercat și ceva nou. Fiind obișnuită cu comedii și filme de groază, acuma încercat ceva mai spre aventură.

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Cică au fost și alte provocări mai sexuale, în scenariu, dar pe care nu le-au mai filmat pentru a lăsa filmul accesibil și pentru cei mai tineri.
  • Nebunul cu care concurează Vee în runda finală este chiar Machine Gun Kelly, rapperul. Nu mi-am dat seama.
  • Casey Neistat a avut un cameo de câteva secunde în film.
  • Emma Roberts e nepoata Juliei Roberts. Pow! Acum am aflat și eu.
  • More.

Notă IMDb: 6,7

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 16 septembrie 2016 în România și pe 27 iulie 2016 în USA.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.