Am văzut The Shallows

  • by
the shallows

Din trailer am văzut sexy chick on a surfing board, cum să nu vrei să te uiți? Nu, glumesc. Am urmărit și altceva înafară de sexy chick on a surfing board…

Despre film

yellow line

Filmul începe cu Nancy (Blake Lively), o tânără de 20-something years, care merge pe plaja pe care răposata sa mamă o frecventa când era adolescentă.

Ajunsă pe plajă, simte pe propria piele ceea ce vedea în pozele făcute de mama ei. Plaja era superbă, iar apa era cristalină. Se echipează, își ia placa de surf și îi “dă bice”. În apă mai erau doi băieți și ei surferi, unul din ei chiar filma cu o cameră GoPro, experiența petrecută. Se surfează ei o perioadă, apoi ea iese, stă la plajă, mănâncă ceva și vorbește cu sora și tatăl lor…

Mai spre după masă, se bagă din nou în apă, iar băieții tocmai atunci ieșeau. Mai bagă ea o tura de surf, apoi o ia din nou spre larg pentru un nou val. Băi și dintr-o dată, BAM, un pui de balenă mort, ciugulit de pescăruși. A fost ceva neașteptat. Adică un pui de balenă nici nu este totuși gigantic și nici nu-l vezi de la mama dracu. Să nu mai zic de miros și PESCĂRUȘII care roiau în jurul lui. But hey!

the shallows

^ click fo’ big 🙂 ^

E, văzând imaginea asta, dă să plece. Se urcă pe placa de surf, prinde valul, îi dă viteză, dar nu departe, un domn rechin, alb, la vreo 4-5 metri lungime, i se opune, îi pune piedică și ea cade în apă, lovindu-se la spate.

Reușește să ajungă la suprafața apei, încearcă să ajungă la placa de surf, când, domnul alb (să-i spunem așa) se gândește că nu a stat destul sub apă și o trage frumos de picior. Începe lupta de supraviețuire într-o apă de un roșu sângeriu (oare de la ce?). În cele din urmă Nancy scapă (că doar nu o omora după 25 de minute), iar cel mai apropiat loc de naufragiu era cadavrul plutitor al puiului de balenă. Ajunge în siguranță până acolo, domnul alb nu mai avea chef să se joace cu ea. Nu e ca și cum șiroia sângele din piciorul ei mai ceva ca în filmele lui Tarantino. Dar na, de dragul scenariului unui film minimalist, trecem cu vederea.

De pe cadavrul puiului de balenă încearcă să le facă cu mâna băieților cu care s-a intersectat mai devreme, dar nu o vede nimeni. Țeapă. Că doar nu o salvau ăia în primele 30 de minute, DOOOH! Dar a încercat…

În timp ce stătea ea pe puiul de balenă, domnul alb s-a trezit și a început să miște cadavrul, ca să o dea pe Nancy jos. Și când să intre mai tare în balenă, Nancy sare de pe ea și începe să înoate spre o stâncă în apă. Ajunsă acolo, își coase rana și așteaptă. Și așteaptă până a doua zi, când se întorc băieții. Băieți pe care îi papă domnul alb, bineînțeles.

Când vine vremea fluxului, moment în care stânca s-a acoperit, Nancy fuge spre o geamandură. Reușește să ajungă și de acolo, îl învinge într-un final pe domnul alb.

Următorul cadru e cel în care e găsită la țărm și salvată.

Un an după pățanie, o aduce și pe sora ei și pe tatăl lor, ca să le vină și lor de hac un alt Alb. :)) Nu, glumesc.

Părerea mea

yellow line

Prestația lui Blake Lively este foarte bună. Nu e filmul de Oscar, dar prestația e ok. Nu e deloc rău ca film, pentru că te ține în suspans, să vezi ce se mai întâmplă, ce decizii mai ia Nancy, cum mai atacă rechinul, etc.

Pe de altă parte, avem cadrele. Care sunt SUPERBE! Pline de culoare, într-un ocean curat (chiar dacă majoritatea filmului a fost filmat într-o piscină gigantică), cu o junglă și dealuri pe fundal sau cu stânci. Totul a fost viu. Am avut noroc și l-am văzut și pe un televizor mare, în HD, a fost demențial. O să țin filmul minte mai mult pentru cadre, decât pentru acțiunea lui.

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Titlul original al filmului a fost “In The Deep”. Cum zice și în cover…
  • A fost al doilea film în rol principal al lui Blake Lively. Primul fiind “The Age of Adaline”. Tre’ să-l văd.
  • Am greșit cu apelativul “domnul alb”. Se pare că în film era un rechin femelă, deoarece doar femelele ajung la dimensiunile alea. Well…
  • Rechinul apare doar în 4 minute din tot filmul.
  • More.

Notă IMDb: 6,4

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 15 iulie 2016 în România și pe 24 în USA.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.