swiss army man

Am văzut Swiss Army Man

De când am văzut trailerul de la Swiss Army Man, am zis că e genul de film ciudat care sigur o să-mi placă! Așa și fost!

Despre film

yellow line

Este vorba de un bărbat, la vreo 25-30 de ani, care voia să se sinucidă, pe o insulă. De ce? Cum a ajuns acolo? Nu se știe. But who cares?

Înainte să își dea scaunul de sub el, pentru a se spânzura, vede un cadavru la marginea mării. Renunță pentru moment la sinucidere și merge spre el. Era chiar Harry Potter, mort. În sfârșit Cap de Mort i-a venit de hac! JKJK LOL! Ok, continuăm. Îl analizează și descoperă că se tot bășește… Fiind nemișcat de super-puterea cadavrului, îi ia cureaua și își încropește un nou laț pentru a se spânzura.

În timp ce încerca asta, Harry, continuă să se bășească, până începe să meargă prin apă, propulsat de vânturi… Ăsta mic, fuge după el și îl încalecă, pornind la un drum cu ski-jet-ul, Harry Potter. Feeling confused yet? Ăsta e doar începutul!

Urmează să se trezească la țărm, cu o pungă de pufuleți lângă el. Apoi începe să vorbească singur cum HP l-a salvat, dar și să găsească un motiv logic a ceea ce s-a întâmplat mai devreme. Nu e singurul…

Totodată încearcă să găsească rețea la telefonul pe care îl ținea închis pentru că nu mai avea prea multă baterie. Nu găsește, așa că se decide să-l ia pe Harry și să-l salveze, dar totodată să povestească lumii ce s-a întâmplat.

Se adăpostește de ploaie, într-o peșteră, dar nu reușește nici să prindă vreun animal, dar nici să strângă apă. Când avea nevoie cel mai mult de apă, lui Harry începe să îi curgă apă din gură. Când îl apasă pe piept, începe să țâșnească apă ca din hidrant. După ce rămâne fără apă, Harry, rostește Manny, semn că așa îl cheamă.

Apoi, începe să vorbească ușor, ușor. Hank, bărbatul, îi povestește ce se petrece, ce e un om și multe alte lucruri.

Apoi, vede o revistă cu modele, iar Hank îi povestește ce e o femeie și ce ar putea să facă cu una, iar lui Manny începe să-i bată inima, iar ulterior i se scoală. :)) Îi explică și despre sex și masturbare, învățându-l ca pe un copil.

Mergând cu el în spate, dau de un urs, iar în încercarea de a fugi de el, cad în gol într-o prăpastie. Scapă de urs, iar jos, Manny îi vede telefonul lui Hank, pe care se afla ca screensaver o fată. Manny crede că e telefonul lui și fata e prietena lui. Așa că îl pune pe Hank să se costumeze ca ea pentru a-și aminti cum arată și poate pentru a-și aminti trecutul.

Urmează o serie de schimbări ale lui Hank, cu ajutorul puterilor lui Manny, în care se costumează în fata pe care Hank a văzut-o într-un autobuz și pentru care are un crush. Așa că începe să construiască autobuzul și o imită pe fată pentru a-i face pe plac lui Manny.

Apoi trec prin diferite peripeții pentru a ajunge acasă, fiind tot pe insulă.

La un moment dat dau de stradă, iar Hank se hotărăște să îi spună adevărul lui Manny despre fată și despre faptul că era telefonul lui.

Cât vorbeau, ursul i-a atacat din nou și l-a rănit pe Hank la picior, dar acesta îl folosește pe Manny pentru a se propulsa într-un copac. Scapă de urs, iar până la urmă Manny ajunge să-l care în spate pe Hank. Ulterior, ajung la fata asta acasă (care era chiar Mary Elizabeth Winstead) și îi sperie fetița, dar și pe ea.

Manny moare, iar Hank rămâne cu poliția să dea declarații.

Hank înnebunește, îl fură pe Manny și fuge pe insula de unde a început totul. Este prins și arestat, dar chiar înainte să se termine filmul, Manny începe să se bășească și să țâșnească în apă propulsat, spre surprinderea celor de față. IT WAS MAGICAL!

Părerea mea

yellow line

Pe cât a fost de ciudat, pe atât a fost de creativ! Da, da… Creativ! Ați văzut ce locații au fost recreate din crăcile de pe insula respectivă! De la autobuz, la sistemul de susținere al lui Manny pentru a face diferite chestii, la “căștile” cu care asculta muzică.

Totodată, soundtrack-ul e bun! Adaptat pentru genul ăsta de film, muzica vine perfect în concordanță cu scenariile recreate de Hank.

Harry Potter doing magic even though it’s not Harry Potter. Da!

Filmul ăsta a fost atât de ciudat încât mi-a plăcut la nebunie! Mă va face să-l rețin pentru totdeauna! A fost pe gustul meu de ciudat!

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Directorii i-au spus personajului principal, Paul Dano, că va fi genul de film în care prima bășină te va face să râzi, iar ultima te va face să plângi. Și au reușit.
  • Cameramanul de la sfârșitul filmului, este chiar compozitorul coloanei sonore a filmului.
  • Daniel Radcliffe a spus că ăsta e filmul lui preferat, dintre cele pe care le-a făcut.
  • Numele personajului principal, Hank Thompson, este o referință la Tom Hanks, care a jucat în filmul Cast Away.
  • More.

Notă IMDb: 7,1

Notă personală: 8 cu felicitări!

Filmul a debutat pe 1 iulie 2016 în USA. În România nu a fost dat.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.