Am văzut Fantastic Beasts and Where to Find Them

  • by
fantastic beasts and where to find them

Pentru filmul ăsta a trebuit să merg la cinema! E primul film din seria Harry Potter la care pot participa, așa că am profitat. Și a meritat!

Despre film

yellow line

Filmul debutează cu venirea unui anume britanic Newt Scamander (Eddie Redmayne) în New York. Acesta călătorea spre Arizona. 

Toată acțiunea se întâmplă cu mult înaintea filmelor Harry Potter, undeva la jumătatea anilor ’20.

Aflat într-o bancă, se întâlnește cu un tip gras, Kowalski (Dan Fogler) care încerca să obțină un împrumut pentru a-și deschide o brutărie. În același timp, din servieta lui Newt, iese un fel de ornitorinc, care, fiind atras de lucruri strălucitoare, fuge prin bancă în căutare de aur și nestemate. Cu greu reușește să îl prindă și să-l pună înapoi în servietă, pentru ca mai apoi să încurce servieta cu Kowalski, fiecare mergând în drumul lor.

După asta, o fostă detectivă îl prinde, pentru că a făcut magii în fața încuiaților și îl duce pentru a fi anchetat. Când să le demonstreze ce e în servietă, Tina (Katherine Waterston), se face de râs când o deschide și descoperă că sunt prăjiturile lui Kowalski acolo.

Acasă, Kowalski dă drumul din greșeală creaturilor din servietă (fiind mai multe).

În plan secund, un băiat adoptat își ia bătaie constant de la mama lui credincioasă, care nu credea în vrăjitori. El nu era vrăjitor, era mai ciudat, iar ei îi plăcea să își bată copiii.

Tina nu se lasă în a-l prinde pe Newt cu creaturile lui din servietă, care erau ilegale în New York, așa că merg amândoi la Kowalski pentru a recupera servieta, apoi îi duce acasă la ea, pentru a-i găzdui peste noapte. Asta înainte de proces. Aceasta stătea cu sora ei, care îi făcea ochi dulci lui Kowalski.

După cină, merg toți în camerele lor să se bage la somn, dar Newt avea de hrănit creaturile care nu au evadat din servietă, așa că coboară în servietă, unde se afla un fel de grădină zoologică cu tot felul de “creaturi fantastice”. Kowalski îl ajută, apoi fug din apartamentul Tinei pentru a căuta creaturile evadate.

Găsesc ornitorincul buclucaș, apoi merg la grădina zoologică pentru a prinde un rinocer mutant, pe care îl și prind cu mare greutate.

În timpul campaniei pentru senat, candidatul principal, Henry Shaw este ucis de ceva invizibil, iar lumea o ia razna. Se organizează o ședință a vrăjitorilor pentru a afla cine a încercat să îi expună cu vrăji în fața încuiaților. Acolo se menționează și că Gellert Grindewald este în libertate. (member him from Harry Potter?) Dintr-o dată, Tina dă buzna cu servieta lui Newt, pe care-l scoate de acolo. Acesta e acuzat că creaturile lui l-au omorât pe candidat, îi sechestrează servieta și îi arestează pe toți trei.

Urmează a fi anchetat de Graves (Colin Farrell), care în ascuns îl “educă” pe băiatul ăla ciudat să caute “obscurianul”, adevăratul ucigaș al candidatului. Acesta găsește în servietă un obscurian, iar cei doi vrăjitori sunt condamnați la moarte. De unde scapă, bineînțeles cu ajutorul lui Kowalski și a surorii Tinei.

După toate astea, Newt se hotărăște să le arate și Tinei și surorii ei ce se află în servietă pentru a le arăta că sunt inofensive.

Într-o sesiune de bătaie, Credence (Ezra Miller), băiatul ăla ciudat (sau Flash, ca să-l cunoaște-ți mai bine), se enervează, devine posedat de obscurian și o ucide pe mama sa vitregă.

De acolo pornește o serie de omoruri, asta până a fost omorât de către MACUSA, organizația de vrăjitori. (Un fel de guvern al vrăjitorilor de pe atunci).

Tot atunci, Graves este demascat ca fiind Grindewald (Johnny Depp), urmând a fi arestat.

Scena se încheie cu ștergerea memoriei încuiatului Kowalski.

După ceva timp, acesta primește o servietă plină cu coji de ouă de Occamy pentru a-și începe afacerea cu prăjituri.

Părerea mea

yellow line

După o pauză de 5 ani fără Harry Potter, unui fan al seriei i-a venit ca uns acest film. Nu e el cel mai bun film, dar mi-a fost dor mare de ceva marca J.K. Rowling!

Nu a fost un film clasic Harry Potter, dar a fost în stilul pur al seriei. Până și regizorul, David Yates, este același pe care l-a avut seria în ultimele 4 filme.

Am rămas surprins că Johnny Deep joacă în serie, urmând să aibă parte de mai multă mediatizare în următoarele filme. But still, nu l-am prevăzut și nici nu am citit despre asta nimic. Awesome surprise was awesome!

Un lucru rău este că acum trebuie să mai aștept vreo 2 ani până la următorul film. Dammit!

Eddie a fost candidatul perfect pentru Newt, nu-mi imaginez o persoană mai potrivită în a-l portretiza.

Can’t wait for the next movies!!!

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Numele Newt Scamander apare în Harry Potter și Prizonierul din Azkaban. Proof?
  • Trebuia să fie o trilogie, dar din bunăvoința zeilor, vom avea parte de 5 filme! YASSSS!!!
  • Filmul se petrece cu 60 de ani înainte ca Harry Potter să se nască.
  • Credence nu se știe dacă a fost ucis sau nu încă. Asta rămâne la decizia regizorului, pentru că e posibil să joace în următorul film.
  • More.

Notă IMDb: 7,7

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 18 noiembrie 2016 în toată lumea.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.