Am văzut Suicide Squad

  • by
suicide squad

Din primăvară, de când a apărut primul trailer la film am fost overhyped și l-am așteptat cu sufletul la gură! Apoi a venit și soundtrack-ul care a rupt. Trebuia să fie la fel și cu filmul, nu? Ei bine, cel puțin pe hârtie așa a fost.

Despre film

yellow line

Filmul începe grăbit cu prezentarea personajelor principale, mai precis a lui Deadshot (Will Smith) și a lui Harley Queen (Margot Robbie), urmat de o scenă în care agenta guvernului, Amanda (Viola Davis), prezintă unui șef de guvern soluția de înlocuire a lui Superman, după moartea sa.

Aceasta îi prezintă pe cei mai răi rău făcători, cei mai nemiloși, the top of the top. Tot atunci sunt prezentați toți protagoniștii, cum au fost ei prinși.

Toți urmau să fie conduși de colonelul Rick Flag (Joel Kinnaman), care avea o relație cu doctorița June Moone (Cara Delevingne), posesoarea unei vrăjitoare pe care o scotea când era nevoie. Teoretic era în siguranță, practic… știți și voi…

Zis și făcut, deținuților li se propune cu forța să participe la program. Duce personajul principal, Deadshot, la un poligon de tragere, ca să le demonstreze cât de bun e. Să se convingă că el chiar “nu ratează nicio țintă”. Nebunul, pe BLKKK SKKKN HEAD îi lasă cu gura căscată pe cei prezenți, apoi își spune prețul pentru a scăpa lumea de RĂU!

Între timp, vrăjitoarea din June scapă (adică pune stăpânire/ iese din ea) și începe să își caute o soluție pentru a-și reînvia fratele. Găsește un bărbat de culoare, în care intră fratele ei (nu sună deloc bine, știu). Acesta începe și face prăpăd într-un metrou, motiv pentru care se apelează la… ca să vezi, echipa trăsnită! Cu greu îi prinde din celule și le injectează un cip în gât, care activat, le explodează în gât, omorându-i.

Apoi îi echipează cu tot ce au ei nevoie pentru a fi mai utili, ca spre exemplu, lui Captain Boomerang i-au dat înapoi poneiul roz.

După echipare, vine Amanda Waller printr-o conferință telefonică, le prezintă misiunea și îi aruncă pe “câmpul de luptă”. Acolo li se alătură și Katana (Karen Fukuhara).

Captain Boomerang îl prostește pe Slipknot (Adam Beach) să încerce să fugă, iar Rick Flag nu ezită să-i zboare creierii…

Pe drum, spre locul unde va începe lupta, echipa complotează la evadare. La omorârea lui Rick Flag, pentru a nu avea cine să le zboare creierii… Simplu. Între timp, vin monștrii creați de Enchantress la ei și încep să se împuște pe acolo. După ce îi rupe, își continuă drumul spre ea.

În același timp, prin scene de câteva minute, ne este prezentată povestea Joker-ului (Jared Leto) și a doctoriței Harleem Quinzel, care, încetul cu încetul devine nebuna de Harley Quinn. Povestea e bunicică, destul de bine făcută și sacadată de scenele cu Suicide Squad. Totodată arată puterea dragostei… M-a încântat în aceeași măsură în care m-a înfuriat prostia ei, să se ia după villain… Aceste flashbackuri au fost binevenite filmului!

Între fazele de bătaie, împușcături, Harley primea mesaje de la Joker cum că se apropie să o salveze.

Termină treaba și apoi încearcă să fugă cu Jokerul, dar elicopterul e dărâmat, făcând ca ea să scape, iar Jokerul să cadă cu tot cu elicopter, pentru a nu mai fi văzut până la finalul filmului.

Între timp, Amanda este prinsă de armata de monștrii ai Enchantress-ei, iar Quinn se RE-alătură echipei.

Urmează o fază de bonding în care membrii echipei ies la băut, urmând ca mai apoi să meargă să o înfrunte pe Enchantress și pe fratele ei.

Dau de fratele ei, încep toți să tragă și ca prin minune… nu se întâmplă nimic. Că doar e un film DC!! Gloanțele într-un “boss fight” nu au niciun efect, DOOOH!!!

Dar asta nu e nimic, că timidul de Diablo (Jay Hernandez) își găsește forța interioară și se transformă într-un motherfucker tribal flame god care îl atrage pe ăsta mare și rău într-un loc cu dinamită, urmând a muri dramatic, cu monstrul de gât.

De acolo, preia Enchantress cu vocea aia modificată nașpa… A lucrat până atunci la o vrajă și acum era gata. A pornit-o și în același timp, ăștia se luptă cu ea.. Classic, gloanțe în stânga și în dreapta, clar fără efect, până când îi ajunge ăsteia și le ia armele… așa… în joacă. :))

Harley, bagă o poveste siropoasă să se apropie de Enchantress, apoi o taie, urmând ca în următorul minut și jumătate, petrecut în slow motion, echipa să se unească și să o omoare pe vrăjitoare. Foaaarte dramatic… NOT!

Odată cu moartea lui Enchantress, toată vraja se rupe, iar June aproape moare…

Filmul aproape se termină cu o scurtă prezentare a personajelor și cum își petrec ei restul zilelor în spatele gratiilor… Înafară de Harley, după care vine… Ei bine, da! Jokerul! The savior!

Acum, filmul se termină cu o discuție a Amandei cu Bruce Wayne, care-i înmânează acestuia dosarul cu toți șmecherii care vor juca în Justice League.

Părerea mea

yellow line

Filmul e unul ok. Încearcă să bage pe gât foarte multă informație și foarte mult conținut, când putea face asta în 2 filme mai bine structurate. Dar totodată ar pierde teren în detrimentul celor de la Marvel care au rupt cu Civil War… Deci înțeleg nevoia aia de expunere și dorința de a recupera. Totuși s-au trezit cam târziu. Era 2016… Pe vremea când Marvel își clădea imperiul cinematografic, atunci ieșea capodopera de The Dark Knight. Trebuia să profite atunci, când era forță, dar am impresia că nu aveau drepturi sau pur și simplu nu s-au gândit pe ce mină aur stau…

Harley e pur și simplu “juicy”! Și nu numai prin faptul că e bună în draci, dar Margot joacă foarte bine. Din punctul meu de vedere e cel mai bine interpretat personaj din film! Are și de unde profita…

M-a sâcâit vocea pe care o are Enchantress! Cam aiurea… Nici bionică, nici de vrăjitoare… Un fel de două feluri. În plus, mi se pare tras de păr filmul cu toate efectele din dotare. La fel ca și la Batman v Superman… Se străduiesc prea mult… Au foarte mult teren de acoperit. E de lăudat ce încearcă, sper să crească ușor, ușor… Aștept să văd cum va fi Justice League și solo-ul lui Ben Afleck, The Batman…

Filmul nu s-a ridicat la așteptări din două motive:

  1. Toată lumea se aștepta să-l vadă pe Joker și cum se manifestă în film, cu toate că în subconștient toată lumea îl compara cu Jokerul lui Heath Ledger. Și să fim serioși, Joker ca ăla nu văd să existe… Cel puțin nu prea curând.
  2. Filmul a venit cu câteva trailere foarte bine făcute, care au băgat un hype în cei ce-l așteptau, mai ceva ca o casnică, umplutură în curcan, de ziua Recunoștinței…

+ soundtrackul.

Păi să nu încep cu soundtrackul, care prevestea o epicitate (da, există cuvântul) de film! Asta începând cu Bohemian Rhapsody a celor de la Queens, până la Heathens (twenty one pilots), Sucker for Pain( Lil Wayne, Wiz Khalifa & Imagine Dragons w/ Logic & Ty Dolla $ign ft X Ambassadors) sau Purple Lamborghini (Skrillex & Rick Ross). Și nu sunt toate!

Dar nu mai bine vă las eu tot soundtrackul filmului chiar mai jos?

N-am găsit unul complet, dar vă mai las unul care să-l completeze pe primul 😀

Pentru melodiile pe care ni le-au dat, trebuie să le oferim respectul cuvenit. #respectfilmelorcarenedaumelodiibune

Marketing done… AWESOME! Păcat că filmul nu s-a ridicat la hype-ul creat! Still decent, tho…

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Scena cu elicopterul a fost filmată ultima, în caz că vreunul din actori se rănește… sau cine știe… moare, producătorii să nu aibă treabă… :))
  • Ryan Gosling a refuzat rolul Joker-ului pe motiv că nu vrea să se implice în filme-sequel. Nu mi-l imaginam ca fiind Joker.
  • Filmul a fost mult mai așteptat decât Batman v Superman.
  • More.

Notă IMDb: 6,3

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 5 august 2016 în toată lumea.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.