get a job

Am văzut Get a Job

De când era doar un trailer am vrut să-l văd și iată că a venit vremea!

Despre film

yellow line

Filmul debutează cu o serie de filmulețe cu protagonistul nostru, Will (Miles Teller), în care se prezenta că de-a lungul copilăriei acestuia, primea mereu câte un mic premiu indiferent cât de slab era într-o competiție sau chiar dacă nu avea treabă cu ceea ce făcea. Mereu era recompensat.

Prima scenă e cu Will, prietena lui, Jillian (Anna Kendrick) și părinții lui. Ea tocmai ce se angajase la Johnson & Johnson, iar el tocmai își terminase voluntariatul la LA Weekly, urmând, cel mai probabil să fie angajat. De bucurie, părinții i-au recompensat cu ceva bani ca să-i ajute să se pună pe picioare.

Primul lucru pe care Will l-a făcut cu banii a fost să-și ia o ditamai plasma de 180 de centimetri pentru a se juca cu prietenii (cu care și locuia) pe consolă. (Asta aș fi făcut și eu… într-o anumită măsură. Îch… Ați văzut, chiar arăta tare… să bagi un cui și să joci Halo, de vis! Mmmkay… snap out of it, Leo!)

Ok, unul din prietenii lui Will lucra la o aplicație pe telefon, care căuta locația exactă a unei persoane, bazate pe numărul acesteia de telefon.

Altul, mergea la interviuri, urmănd, mai apoi să se angajeze la Bursa de Valori…

Al treilea tocmai a fost angajat la o școală generală, ca și profesor de chimie.

Să revenim la Will al nostru. Cum a ajuns la lucru, șeful său l-a concediat. Shawam!

Neavând de ales, cu chiria ce trebuia a fi plătită, Will s-a angajat la un motel… Acolo era acest Skeezy D, un pește, care își desfășura activitatea… A picat în plasă și după ce Skeezy a fost arestat, Will a fost concediat. Nici măcar o zi nu a lucrat.

Umilit, a mers la tacsu, să-i ceară bani, dar și el își pierduse locul e muncă și ascundea asta de nevastă-sa.

Pentru că era un talent la filmat și editat clipuri, merge să dea interviu la o corporație, chiar dacă nu voia asta. Nu dă chiar cea mai bună impresie, dar cumva este angajat. Problema e că trebuie să treacă de un test antidrog. Așa că merge la tatăl său (care BTW e Bryan Cranston) și-l convinge să-l ajute. Și obține locul de muncă, în care trebuia să realizeze CV-uri video pentru oameni. Să-i promoveze pentru a obține jobul dorit. A început a face clipurile în stilul său, dar șefii i-au impus să o facă după un anumit manual/șablon.

Între timp, tatăl său nu făcea progrese, iar într-o noapte a decis să-l ajute cu un CV video în care să exprime stilul propriu, dar și personalitatea tatălui său.

Într-o seară, când avea mult de lucru, dă de o filmare cu șefa lui care se futea cu șeful adjunct sau era invers, în fine. Totodată, unul din clipurile la care a lucrat înainte să lucreze, a ajuns viral pe Youtube. Așa că este contactat de șeful unei firme șpray-uri, care îi propune sa fie șeful departamentului de marketing viral.

În timp ce el acceptă poziția oferită, Jillian e concediată, iar din moment ce rămâne fără bani de chirie și utilități, se mută la el unde urmează un curs intens de… jocuri și iarbă.

Ziua următoare, Roger, tatăl său, merge la un interviu, unde nu voiau să-l intervieveze, dar cu ajutorul lui Will și a prietenilor săi, acesta reușește să ajungă la șeful cel mare, pentru a-i prezenta motivele pentru care ar fi perfect pentru postul dorit. Și a obținut! Interviul… și ulterior locul de muncă.

La început, Jillian încearcă să se opună și începe să curețe casa și încearcă să o facă… girly… Dar asta până a ars primul joint gras și-a tras din el și după ce a rămas mască i-a rămas fidel(ă).

Lui Will i se oferă poziția de vicepreședinte de marketing la compania la care lucra deja, dar o refuză și pleacă cu tam-tam.

Își pornește o companie de promovare, iar primul client e cel cu spray-uri, urmat de prietenul cu aplicația de urmărit persoane.

Părerea mea

yellow line

Filmul e chiar bun, nu e doar o simplă comedie. Te pune puțin pe gândit, e motivațional, dacă îl vezi dintr-o anumită perspectivă.

Îmi place cum se împart scenele și cum se concentrează pe fiecare personaj în parte. De la cel principal, Will, la tatăl său, implicit și prietenii lui.

Îmi mai place că se promovează faptul că fără muncă e greu să ajungi sus, iar când ești la început trebuie să fi flexibil și, înainte de a-ți împlini visul, trebuie să faci și altceva… asta pentru a ajunge la visul tău.(Explică Casey mai pe îndelete aici)

Totodată, se punctează (în cazul lui Roger) faptul că dacă nu ai un loc de muncă și nu te angajează nimeni, nu e un capăt de drum. Trebuie doar să insiști, să nu te lași păgubaș. Trebuie să încerci până reușești!

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • A fost filmat în 2012! Whaaa?
  • Anna Kendrick a jucat rolul lui Jillian care avea 22 de ani, deși Anna avea 27 atunci.
  • Actrița care interpretează rolul șefei lui Will, e câștigătoare de Oscar.

Notă IMDb: 5,3

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 18 iulie 2016 în toată lumea.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *