Am văzut Allied

  • by
allied

Văzând că rula (420) filmul ăsta la cinema, m-am hotărât să merg să-l dau gata. Părea interesant și am dat la o parte faptul că era dramă… și romanță… Am văzut Brad Pitt, Marion Cotillard, naziști, they got my upvote!

Despre film

yellow line

Începutul filmului îl surprinde pe Max Vatan (Brad Pitt), un agent sub acoperire, traversând deșertul. La un moment dat, de nicăieri, vine o mașină să-l transporte… undeva. Se urcă, pe bancheta din spate se afla o servietă, cu acte false pentru el, arme, bani, ba chiar șoferul îi oferă și un inel. Cel din urmă e pentru viitoarea soție falsă, pe care o va avea în următoarea misiune.

Spre seară, ajunge la destinație, unde trebuie să-și caute iubita, Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), îmbrăcată într-o rochie violetă. Aceștia dau ochii unul de altul și se comportă ca și cum erau împreună de o viață.

Când ajung să fie singuri, discută puțin despre cine sunt și care e planul.

După ceva mici peripeții și încurcături, cei doi, duc la bun sfârșit misiunea, fug, iar pe drum, Max îi propune lui Marianne să meargă în Londra și să se mărite cu el. Aceasta acceptă.

După vreo 3 săptămâni, primește dreptul de a merge în Londra, iar cei doi se căsătoresc, urmând ca peste 9 luni, în plin război, aceasta să nască.

Un an mai târziu, Max e chemat de un reprezentant al “Secțiunii V”, care îl înștiințează de faptul că soția lui ar putea fi o spioancă germană. Acesta susținea că “Marianne Beausejour” a fost arestată și executată de ceva timp, moment în care soția lui Max ia luat numele. Totodată, ambasadorul german pe care l-au ucis împreună era un dizident pe care Hitler îl dorea mort. So…

Bineînțeles că Max nu a vrut să creadă asta nici în ruptul capului! Cel puțin nu la început. Pentru asta, reprezentantul i-a propus o capcană pentru ea, iar dacă aceasta pica în ea, o executau, dacă nu, scăpa.

Au încercat-o, dar în același timp, Max urmărea niște răspunsuri și se punea în mare pericol pentru ele. De exemplu, a mers în Franța, într-o închisoare nazistă pentru a afla de la un bețiv dacă soția lui e chiar Marianne. Ăsta îi zice, printre altele, că știa să cânte foarte bine la pian.

Bineînțeles că următorul test pentru ea e să cânte la pian. Pică testul, moment în care îi recunoaște cine e și că ea e cea care trimitea mesaje naziștilor, dar toate astea fiind amenințată cu moartea.

Așa că Max își ia nevasta și copila și încearcă să fugă într-o țară gen Peru…

Ajung la aeroport și încearcă să fure un avion de luptă, dar sunt prinși de superiorii lui Max, moment în care Marianne se sinucide. Bam! End of story!

Părerea mea

yellow line

Filmul e foarte bun, fiind chiar nominalizat la Oscar (pentru îmbrăcăminte, but hey!). Îmi place cum s-au completat unul pe altul cei doi actori de mare clasă, Brad și Marion. S-au sudat foarte bine!

Scenele sunt bine regizate și jucate, oferind un puternic impact emoțional, cel puțin la sfârșit. (dem ninja cutting onions… ) Toate astea se întâmplă în Al Doilea Război Mondial și au surprins foarte bine asta! Scena când Marianne naște în timpul bombardamentelor.. Sau la petrecerea de la ei de acasă, când începe un raid cu avioane, iar unul din ele se prăbușește chiar lângă casa lor, trecând la puțină distanță peste aceasta… Toate astea întăresc aerul războiului, dar nu scad din drama și romanța deja stabilită.

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Marion l-a învățat pe Brad franceză, în scenele în care a vorbit.
  • Brad Pitt e la al 4-lea film cu naziști. Cineva are o pasiune pentru asta!… Sau pur și simplu e un actor bun și e chemat să joace…
  • Acesta e al 18-lea film al lui Robert Zemeckis, regizorul seriei de filme “Back to the Future”.
  • More.

Notă IMDb: 7,1

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 2 decembrie 2016 în România și pe 23 noiembrie 2016 în USA.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.