Am văzut A Hologram for the King

  • by
a hologram for the king

Din trailer mi s-a părut chiar interesant. Nu bănuiam că e așa ciudat…

Despre film

yellow line

Începutul filmului ni-l prezintă pe Alan (Tom Hanks), cum merge în Arabia Saudită, mai precis Jeddah. se cazează la un hotel, iar a doua zi se trezește târziu pentru o întâlnire, dar ia un taxi. Șoferul vine cu o rablă de mașină, care-l bagă în sperieți pe Alan, că i-ar putea exploda mașina. Pe drum, Alan, îi povestește șoferului, Yousef, că lucrează în domeniul IT și dorește să vândă un sistem de prezentări video pentru conferințe, bazate pe holograme. Ceva destul de avansat, dar Yousef îi taie din elan, spunându-i că nu se va întâmpla asta.

Când ajunge la locul unde trebuia să aibă prezentarea produsului, este informat că “regele” nu poate ajunge și urmează să vină a doua zi. Dar setează o ședință pentru ora 15.00, mai târziu, aceeași zi.

Acolo, se întâlnește și cu echipa de americani, care trebuia să seteze totul pentru ca prezentarea să fie un succes. Aceștia se plâng că nu au internet, dar ei îi asigură că îi rezolvă.

După asta, merge în clădirea unde trebuia să aibă loc ședința, anunță că a venit, dar este anunțat la rândul său că domnul Karim Al-Ahmad (omul de contact) nu poate ajunge atunci, dar va veni a doua zi.

Nu a rezolvat nimic ziua aia, doar că a strâns ceva nisip în pantofi și i-a apărut un chist mare pe spate.

Toată noaptea s-a gândit la fata lui și la rolul pe care îl avea în compania la care lucra.

A doua zi, a reușit să se trezească târziu din nou. Îl sună pe Yousef și acesta îl duce rapid în pustietate…

Ajunge și e pus pe treabă! Merge să le rezolve internetul colegilor sau cel puțin încearcă. Așa o întâlnește pe Hanne, care lucrează pentru acest Karim. Nu rezolvă nimic, din nou.

Se întoarce la hotel, se bagă la somn, a doua zi întârzie din nou, dar Yousef e acolo pentru el. Îl duce la un spital, pentru că își spărsese chistul seara trecută. Acolo, îl tratează doctorița Zahra, care îi propune o nouă ședință pentru a vedea cum reacționează… chistul.

Seara, merge la o petrecere de americani, invitat de Hanne. Se îmbată și aproape i-o trage lui Hanna. Bineînțeles, următoarea zi întârzie și îl duce Yousef, ca de obicei.

Merge în cortul colegilor, se enervează că nu s-a rezolvat nimic cu internetul, mâncarea și aerul condiționat și le promite că merge după răspunsuri.

În căutarea lor, dă din întâmplare de Karim Al-Ahmad, persoana de contact de mai sus… Acesta îl asigură că problemele echipei lui se vor rezolva, dar nu știe când va veni regele pentru prezentare.

Mai trece o zi, ajunge în camera de hotel, se îmbată și trece printr-un atac de panică. Vine și-l salvează doctorița Zahra, care și minte pentru el, că nu a consumat alcool.(lucru interzis pe acolo) În beția lui, l-a sunat și pe Yousef, care se prezintă în camera lui și-l anunță că pleacă în munți, la tatăl lui. Alan merge cu el. Își ia o mini vacanță bine meritată.

Se întoarce și merge la spital să vadă care e faza cu chistul ăla. I se spune că există celule precanceroase și că trebuie înlăturat, ca să nu o dea în cancer.

După ce termină, merge la echipa sa din deșert, care se ocupa cu bine de prezentare. Totul mergea strună, aveau net, aveau mâncare, condiții mai multe decât decente. Mai trebuia doar să vină regele. Și înspre seară, ajunge.

Prezentarea e un succes, le iese totul perfect! Mai au nevoie doar de aprobarea regelui că târgul e acceptat.

A doua zi, este operat cu succes de doctorița Zahra, căreia ii mulțumește prin mailuri, dar cu care și începe să flirteze.

După ceva timp, ajung să se întâlnească din nou, iar aceasta îl duce la ea acasă. Se fut, bineînțeles și de aici se pornește povestea de dragoste dintre cei doi.

Ulterior află și că afacerea prezentată regelui a picat, pentru că au venit niște chinezi cu o ofertă mai ieftină.

Nu e problemă, că rămâne la doctoriță și se angajează acolo.

Părerea mea

yellow line

Comedia dramă ce e filmul ăsta nici nu m-a pus jos de râs, dar nici nu am simțit drama prea puternic. Nu zic că e un film rău, dar nici nu prea are multe de exprimat. Da, ne prezintă stresul și greutățile, apăsările și gândurile lui Alan, la fel cum avem toți. Dar nu se exagerează foarte mult, cum se face de obicei, pentru a demonstra un punct de vedere și asta iese destul de fad.

 

Sunt puțin amuzante fazele cu Yousef și Alan, dar cam atât. Totodată îmi place că am mai învățat câte ceva despre arabi și cultura lor. Puțin, but still.

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Filmul este bazat după cartea cu același nume a lui Dave Eggers, publicată în 2012.
  • More.

Notă IMDb: 6,1

Notă personală: 7

Filmul a debutat pe 13 mai 2016 în România și pe 22 aprilie 2016 în USA.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.