Am văzut Guardians of The Galaxy

  • by
guardians of the galaxy

Pe ăsta l-am văzut acum câteva luni, dar n-am mai apucat să scriu despre el. Scriu acum, pentru că azi merg și la vol. 2 și trebuie să scriu și despre el, so…

Despre film

yellow line

Începem cu Peter Quill (Chris Pratt), un hoț descurcăreț, pe o planetă :-??,de pe care fură un “orb” (nu un om, ci o sferă).

Fură de la cine nu trebuie, iar acesta pune o recompensă pe cine îl prinde.

Pe de altă parte, un raton, Rocket (Bradley Cooper) și un copac umblător, Groot (Vin Diesel), merg să-l prindă pentru a pune mâna pe banii câștigați ușor. În același timp, Gamora (Zoe Saldana) o tipă verde, încearcă să-i ia orb-ul pentru ea. Așa încep cei 4 și se bat între ei până când îi prinde poliția și îi bagă la închisoare.

Acolo, toată lumea îi ura. Cu atât mai mult pe Gamora, care era fiica vitregă a lui Thanos (cel care a omorât mulți oameni). Implicit și ea a omorât mulți oameni pentru el și de-aia era urâtă. Dar acum îl trădase și încerca să o ia pe calea cea bună, omorându-l chiar pe el. Dar o lua ușor.

Cel care o ura cel mai mult era Drax (Dave Bautista). Când a încercat să o ucidă, atunci a intervenit Peter și a salvat-o. Atunci a început complotul pentru evadarea din închisoare.

După ce evadează, merg pe stația spațială “Nowhere” pentru a se întâlni cu colectorul(Benicio Del Toro). Cât timp îl așteaptă se iau la bătaie, dar le trece… Colectorul le explică faptul că orb-ul furat poate distruge planete și că mai sunt câteva în univers. În urma unei explozii, aceștia fug cu orb-ul mai departe și decid să le strângă pe toate, pentru a nu ajunge pe mâinile răului.

Nu prea departe, deoarece, Drax, l-a invocat pe Ronan pentru a-l omorî (beat fiind). Cel din urmă îl bate și îl lasă zăcând, luând cu el și orb-ul.

Ajung să fie despărțiți, Gamora și Peter fiind răpiți de Yondu (Michael Rooker), iar Rocket, Groot și Drax, rămânând pe stația spațială. Aceștia decid să îi salveze pe cei doi și o fac, apoi trec la planul în care îl opresc pe Ronan din a distruge universul, furându-i orb-ul.

Ajung la nava lui și îl deposedează de piatră, dar se prăbușesc toți pe cea mai apropiată planetă. Asta aduce la “moartea” lui Groot, care îi salvează pe restul de la moarte. Acolo, cei rămași îl înfrâng pe Ronan și devin Gardienii Galaxiei.

Cei 5 criminali sunt exonerați de crimele făcute, iar Rocket rămâne să aibă grijă de o mică plantă Groot, care a rămas din marele Groot.

Despre film

yellow line

Pe Chris Pratt nu-l știam de prea mult timp, dar știam că e de caterincă. În film își arată calitățile de comediant. Totodată, filmul este și serios, în unele momente. În cele mai multe e distractiv! Am văzut mai multe păreri ale cinefililor și îl criticau cum că ar fi praf și că nu are nicio logică. Nu e chiar așa, pentru că filmul nu se înscrie a fi într-un film serios, ci în unul fun! Regizorii nu fac filmul pentru importanța dramatică, ci pentru a distra lumea care vine să îl vadă. Pe mine m-a distrat și abia aștept să merg mai târziu la cinema să văd volumul 2!

Trailer

yellow line

Știați că…?

  • Când Dave Bautista (cei care se uitau la wrestling îl știu) a aflat că a prins un rol în universul cinematic Marvel, a izbucnit în lacrimi.
  • Vin Diesel a înregistrat vocea în mai multe limbi, pentru a folosi originala în dublaj.( Are 2 replici: “I am groot” și “we are groot”)
  • Trebuia să apară și Iron Man într-un cameo în film.
  • În decembrie 2014, era cel mai bine cotat film Marvel.
  • More.

Filmul a fost nominalizat pentru 2 premii Oscar!


Notă IMDb: 8,1

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 1 august 2014 în România și pe 1 august 2014 în USA.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.