Am văzut Guardians of the Galaxy Vol. 2

  • by
guardians of the gal vol 2

După cum am zis, am fost aseară la partea a doua. A fost ceva mai bun decât credeam eu! Marvel încep să facă filme din ce în ce mai bune! Nu extraordinare, dar nu te aștepți la foarte multe de la un film din benzi desenate… Ei bine, nu e chiar așa.

Despre film

yellow line

Filmul începe cu tatăl lui Peter (Kurt Russell) și mama sa, la una din întâlnirile lor. Acesta îi arată cum a plantat un fel de floare extraterestră în pământ și cum aceasta va crește și se va răspândi peste tot.

34 de ani mai târziu, îi avem pe Gardieni în una din misiunile lor, omorând o creatură mare, apoi recuperând niște baterii pentru “Sovereigni” (oamenii ăia aurii). Ok, îndeplinesc ăștia misiunea, iar în schimbul bateriilor, o primesc pe sora Gamorei, Nebula (Karen Gillan) pentru a o duce la închisoare și a primii bani pe spinarea ei.

Pleacă ei fericiți de la gălbejiți, când deodată, o armată de drone îi atacă. Rocket furase bateriile înapoi și îi pusese pe “sovereigni” pe urmele lor. Îi urmăresc și când să îi distrugă, normal că intervine ceva și îi salvează în ultima clipă. Dronele sunt distruse, iar eroii noștri aterizează forțat pe cea mai apropiată planetă. Odată aterizați, vine și acel “ceva” care i-a salvat de drone. Aterizează și se dovedește a fi tatăl lui Peter, care îl voia înapoi și încerca să “fie din nou, tatăl care și-a dorit dintotdeauna să fie”.

Îl convinge pe Peter să meargă cu el pe planetă. Acesta vine acompaniat de Gamora și Drax, Rocket, Groot și Nebula, rămân la navă, încercând să o repare.

Tatăl lui Peter, Ego, călătorea împreună cu Mantis (Pom Klementieff), o tânără crescută de el și care poseda o putere în a citi gândurile oamenilor și chiar de a le schimba parțial. Dar el o folosea doar pentru a îl adormi.

Odată plecați, Rocket și echipa rămasă pe planeta pe care au aterizat, au fost atacați de Yondu (Michael Rooker). Acesta suferă o trădare în masă din partea supușilor săi și ajunge întemnițat împreună cu Rocket pe nava sa, în timp ce răscoliții împreună cu Nebula, conduc. Cu încercarea de a-i ajuta a lui Groot și ajutorul adevărat al lui Kraglin, aceștia scapă și îi omoară pe toți de pe navă, cu excepția Nebulei, care pleacă spre a o vâna pe Gamora.

Înapoi pe planeta pe care i-a dus Ego, aceștia realizează că planeta este făcută și susținută chiar de el, acesta fiind un celestial (sau celest?). Acolo, i se prezintă toate părțile bune lui Peter, Ego, vrând să se asocieze cu el și să conducă universul. Pentru asta, Peter trebuia să renunțe la prieteni. Acest lucru nu avea să se întâmple.

Între timp, Nebula ajunge la Gamora, se bat, iar ulterior se împacă, descoperind copiii morți ai lui Ego ( pe care acesta nu a putut să-i facă celești. Doar Peter era parțial celest). Totodată, ajung și Yondu și Rocket pe planetă și se pune pe o luptă în a-l opri pe Ego din a-i omorî și a distruge universul.

După lupte seculare, lupta se termină, Ego este învins, dar și Yondu moare, în timp ce-l salva pe Peter. Yondu, fiind tatăl practic al lui Peter. Cel care l-a crescut și care l-a învățat să fure și să fie descurcăreț.

La înmormântarea sa, au participat toți hoții din galaxie, acest lucru unindu-i și mai mult.

La sfârșit, nu uitați, că după credite mai sunt vreo 5 scene, cu ceva mici dezvăluiri și cu Groot adolescent.

Părerea mea

yellow line

Filmul a fost din nou un deliciu! Nu știu, dar Marvel face filme din ce în ce mai bune! Nu neapărat bune, dar distractive! Ok, nu este Captain America: Civil War, dar e primul după el. Dacă e să-l comparăm cu universul DC, care dintotdeauna a fost mai sumbru și mai serios, îi bate lejer! Nu sunt neapărat fan Marvel, dar au început mai devreme și au avut timp să învețe din greșeli, pe când DC, abia a început să facă filme serioase.

Ca și apariții notabile, îl avem pe Sylvester Stallone, ca și liderul hoților și David Hasselhoff, ca și Zardu Hasslefrau :)).

Părerea mea e că a fost și mai distractiv ca precedentul și mai amuzant, iar nota de pe IMDb reflectă lucrul ăsta! Dar și baby Groot!

Trailer

yellow line

 

Știați că…?

  • Puiul de Groot spune de 13 ori “I am Groot” în tot filmul.
  • Pentru faza de la început, unde Kurt Russell a fost întinerit, s-a folosit atât machiaj, cât și CGI.
  • E primul film filmat în 8K (Red WEAPON camera system). Ceva next level.
  • Stallone și Kurt Russell au mai jucat împreună și în Tango & Cash.
  • More.

Notă IMDb: 8,2

Notă personală: 8

Filmul a debutat pe 5 mai 2017 în România și pe 5 mai 2017 în USA.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.