productivitate

LifeProTips: cum putem deveni mai productivi

Citeam astăzi o postare pe subredditul LifeProTips, despre cum să devii o persoană mai productivă. Un mic pont.

Subredditul LifeProTips, este despre diferite ponturi din diferite domenii, de cum să-ți faci viața mai ușoară.
În articolul inițial ne sfătuia cum să devenim mai productivi prin scrierea tuturor taskurilor din ziua respectivă, pe telefon, apoi să facem un print screen și să-l punem ca poză de deblocare.
Ideea era că înainte să deblochezi telefonul, îți vei reaminti ce ai de făcut și te va obliga oarecum, în subconștient, să rezolvi treaba.
Mi s-a părut o idee bună, dar nu foarte utilă. La fel și cei prin comentarii. Printre ele, recomanda un utilizator să ne punem remindere și după ce rezolvăm taskul, să ne recompensăm cu ceva.
Asta m-a trimis direct cu gândul la cum dresezi un câine și la zicala “mă duci cu zăhărelul”. Este exact un autodresaj. Practic, te dresezi să îndeplinești anumite cerințe pentru a primi ceva bun. Pe care tot tu ți-l oferi. E destul de amuzant să te gândești cum cineva abia așteaptă să își termine treaba pentru a putea deschide sertarul de la birou și să dea gata un snickers. Sau mars. Sau ce vreți voi.
Nu zic că este o idee rea, ba chiar este bună! Chiar cred că ar funcționa, dacă ești suficient de supus… ție. Și tentațiilor, dealtfel. Pentru că poți mânca bombonica aia și fără să faci nimic. Trebuie doar să ai poftă.
Bine, tipul detaliază metoda acolo, eu am zis-o pe scurt.
O altă metodă de a fi productiv, care îmi place mie, este să îmi scriu planurile pe hârtie și după ce le îndeplinesc, le tai. Există satisfacția aia de a tăia lucrul îndeplinit. Când te gândești că ai scăpat de acel obiectiv. Dar asta merge mai mult când lucrezi la birou și ai diferite sarcini de îndeplinit. Știu, asta omoară copaci, dar na…
Legat de postarea inițială, eu ce mă fac? Că am deblocare prin amprentă. De cele mai multe ori nu văd ecranul de deblocare.
Eeehh…

 

Întrebarea ar fi: voi cum faceți să deveniți productivi?
   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.