Păi hei salut să fie! E sfârșit de an și fac o mică listă cu lucruri descoperite pe vastul internet în anul curent. Am uitat să public articolul înainte de anul nou, dar e ok… 2021 Wrapped i-am zis eu. Mai am unul mai timid, de anul trecut, dar doar cu muzică aici. Mereu m-am întrebat de ce dracu nu fac și eu o listă cu descoperiri. Nu o să o citească nici dracu, dar chiar mă relaxează să-mi scriu mizeriile astea de articole. Cine știe, poate cineva, la un moment dat, o să dea peste articolele astea și o să aibă același gust muzical ca mine. He’ll/she’ll have a blast!

O parte va fi cu artiști/trupe descoperite pe Spotify, altele recomandate de prieteni, altele de YouTube. În fine, vor fi tot felul de persoane/trupe/youtuberi ciudate, atipice și pe care nu prea o să le găsiți recomandate de mulți și cu atât mai mult propuse în același articol. Bine, mai puțin Bo Burnham, dar el e excepție. Ah și vor mai fi și câteva seriale.

Bun, hai să dăm drumul la amalgamul de artiști care m-au impresionat anul ăsta. Ah, am uitat să menționez. Lista nu e cu oameni noi, care au postat treburi anul ăsta exclusiv. Sunt doar descoperiți de mine anul ăsta. Ei poate nu au mai creat lucruri de mult…

lolnein

Ăsta e probabil canalul de YouTube preferat, pe care l-am descoperit anul ăsta! V-am zis, ciudat. Și ăsta nu e singurul. Îmi place la el că are tot felul de easter egg-uri în clipuri. Îmi mai place că toate melodiile sunt extrem de catchy, funny și relatable, deși în aceiași notă. Mereu mi s-a părut că melodiile funny sunt făcute de oameni dublu creativi. Unii fac muzică, alții fac stand-up sau comedie în general. Ei bine, lolnein le face pe ambele și le face bine! Dacă tot suntem la artiști care fac și muzică și comedie în același timp, avem mențiuni onorabile, descoperite anii trecuți: Da Vinci’s Notebook, răposatul Trevor Moore (RIP!).

Hai să dau și ceva recomandări din melodiile care mi-au plăcut.

The Windows Update Song – LOLNEIN

Battle of the Shampoo Bottles – LOLNEIN

But Can You Do This – LOLNEIN

So You Have a Problem [OLD VERSION] – LOLNEIN

Nu sunt multe, astea mi-au plăcut mie cel mai mult. Dar sunt amuzante și dacă ești atent, poți găsi easter egg-uri.

Bun, să trecem și la următorul, că sunt câțiva. Ah, da. Vor fi destul de amestecați. Ba un canal, ba o melodie, ba un artist, etc. Nu am o structură.

Bo Burnham

Ok, să trecem la un geniu în materie de comedie. Nu știu cum dracu nu știam de el. Mi-a fost recomandat de un prieten și m-am îndrăgostit de el. Pe numele său, Bo Burnham. Dacă ziceam că lolnein e amuzant și face melodii drăguțe, well… Am o surpriză pentru voi. Băiatul ăsta este un geniu! Doar asta face. Mai puțin stand-up, mai multe melodii funny. Pe lângă amuzant, are si substrat și glumele sunt întradevăr inteligente. Bine, nu toate, unele sunt doar silly. Dar tot este extraordinar. Comediantul meu preferat de departe.

Are și unul din show-uri pe YouTube, gratis: what.

Mai are încă două pe Netflix. Merită, sunt extraordinare! Uite una din melodiile din ultimul special: Welcome to the Internet – Bo Burnham

Practic, asta e definiția internetului. Este incredibil! Recomand 100%!

Ok, următoarea e o melodie care mi-a plăcut maxim anul ăsta.

Ezra Bell – A Jug In The Road

Nu o știe nimeni, nu a auzit nimeni nici de artistul ăsta. Nici eu nu am auzit și nici nu m-a mai impresionat nicio altă melodie din repertoriul său. Înafară de asta. E melodia mea preferată pe anul ăsta. Parcă spune o poveste, deși nu are niciun vers. E ceva mai presus de cuvinte, dacă mi se permite un clișeu. M-a luat tare de tot trompeta în ultimul timp… Foarte mișto!

Ok, this came in! S-a stricat clasamentul. A scos o fată o piesă care m-a rupt de tot! A urcat direct pe primul loc după prima ascultare.

I present to you:

Dora Gaitanovici – Doar eu / Manole

Singurul mod în care te poți adresa Dorei este prin expresia “doamne, ce voce!!”. Pe lângă că piesa sau cele două piese unite sunt splendide, mai vine și ea cu vocea aia nebună! Incredibil ce au putut să producă copiii ăia acolo! Și au doar câteva mii de vizualizări. Nici gând să prindă vreun loc în trending vreodată. De ce? Pentru că face muzică bună și na… Vedem cu toții ce e în trending. În fine, incredibilă fata! De urmărit!

Ana Coman

V-am zis că vă dau underground. Oameni de nu prea a auzit multă lume. Noroc că mă mai scoate prin lume pofta de muzică și internetul. Și prietena. Ea a descoperit-o pe Ana și pe băieții de mai jos. Bun, deci Ana. O voce superbă și un stil foarte mișto în muzică! Oh, chiar acum observ că cea mai celebră melodie a ei are peste 1 mil. de vizualizări. Not bad. Foarte puțin pentru ce poate, dar totuși… Hai să și recomand ceva:

om la lună

Deci oamenii ăștia fac niște melodii foarte poetice. Au un stil prea mișto! Și când mă gândesc, când mi-a dat prima dată Andreea să ascult, nu mi-au prea plăcut. Damn… Ce-aș mai fi pierdut! Aș fi pierdut următoarele:

:umbră

Pare că merg pe formații din ce în ce mai necunoscute, but bear with me. Dă și tu un play la câteva piese și o să vezi că merită. Bine, asta dacă nu cumva ești fan radio zu… Atunci nu pot face nimic pentru tine. Va trebui să cauți în altă parte muzică.

Valeria Stoica (din 2020)

De Valeria Stoica am dat acum un an, iar după cum se poate observa și în Spotify 2021 Wrapped de anul ăsta, nu este în top. Am zis că dacă abia am menționat-o pasager în câte un articol aici, să o introduc cum se cuvine în articolul ăsta. Fata merită și cântă foarte frumos! Un stil de muzică foarte mișto! Dar mai bine hai să dăm cu muzică:

TOOL

De domnii de la TOOL știam și înainte, dar anul ăsta le-am dat o șansă și i-am ascultat mai pe îndelete. Frumos, un stil aparte! Și cu puțin research pe partea lui Maynard (solistul TOOL), am văzut că mai face parte din două formații mișto si pe care le recomand. Nu am apucat să le ascult bine de tot, dar de auzit, se aud bine! E vorba de Puscifer și A Perfect Circle. O să mai revin eu cu recomandări de la aceste două formații, no worries! Păi, hai să băgăm niște TOOL:

Eu am început cu ultimul album și piesa care dă numele albumului m-a cucerit prima:

Apropo de Pneuma, uite aici ce face nebunul ăsta de toboșar al lor. Omul avea aproape 59 de ani acolo, da?

Îmi mai plac și comentariile la clipuri. Foarte heart-warming, din partea fanilor.

George Pandrea

De pe radio Guerrilla am auzit o melodie cu Vali Umbră, al cărui fan sunt. Suna foarte bine și era în featuring cu băiatul ăsta. Am dat de pe o melodie pe alta și am ajuns să mă îndrăgostesc de stilul lui și de arta pe care o practică. Are un playlist cu poezii pe care le-a pus pe beat și care sună foarte bine, IMHO. Aici playlistul pentru cei interesați. Are trecut și autorii poeziilor și cine le recită. Mi-a plăcut mult ce a făcut George, dar o să vedeți mai bine mai jos. O să recomand și niște piese atât originale, cât și din cele cu poezii:

Aici, la sfârșit mai recomand o formație pe care am descoperit-o de curând. O să recomand doar una din piese, care-mi place și mie mai mult. Ceva mai lejer.

Nuanțe – Două Minute

Tot la sfârșit de recomandări de muzică, las și Spotify 2021 Wrapped-ul meu. Voi cum stați?

spotify wrapped 2021

 

Taskmaster

Asta este o emisiune britanică de umor de tip game show. Sunt 2 prezentatori și 5 invitați care sunt supuși unor probe și mai apoi le sunt acordate puncte, iar la final câștigătorul ia un cap auriu al unuia din prezentatori (Greg Davies). Mai pe scurt, e un fel de Squid Game, cu comedianți, fără dramă, fără omor, dar cu umor. (FAC VERSURI NU DOAR RIME, SĂ-ȚI INTRE-N CAP BINE!) Practic un Squid Game înainte ca Squid Game să fie mainstream. Umorul este foarte bun, se aruncă miștouri din toate părțile. Le-am luat în ordine și încă nu am terminat seria. Sunt foarte mișto!

Majoritatea episoadelor le-am văzut de pe youtube, dar au un sistem mai ciudat de a da drumul la episoade, așa că am făcut “arr” și am luat primele două sezoane, pentru că alea lipseau când mă uitam eu. Oare vom avea vreodată genul ăsta de emisiune și la noi? Am văzut că s-a încercat asta și în SUA și chiar cu creatorul emisiunii (Alex Horne, care e și unul din prezentatori) și nu prea au avut succes, în schimb în alte țări a luat avânt.

Am văzut și că în plină pandemie, neputând filma emisiunea, se filmau singuri și dădeau taskuri oamenilor, să se filmeze făcându-le. Apoi îi jurizau ei. Mi s-a părut foarte drăguț! Merită, merită și iar merită! Doar încercați un episod, nu contează ce sezon, nu trebuie să aibă context.

Acum, hai să o dăm în weird shit. Dacă credeați că ce am dat până acum sunt ciudate, obscure și de care nu a auzit nici dracu, buckle up! Am 3 seriale pentru voi:

Aunty Donna’s Big Ol’ House Of Fun

Ușor, avem lucruri abstracte atât aici cât și în următoarele. Dar ei sunt preferații mei. Sketchul meu preferat e cel cu parodia la Ellen DeGeneres cu Toyota Corolla. Mi s-a părut genial până unde au putut să o ducă!

Everything’s A Drum

Morning Brown

Housemate Interview

Relatable

I Think You Should Leave with Tim Robinson

Tim Robinson e un geniu al abstractului! Abia aștept următorul sezon! Exemple:

‘Ghost Tour’ Full Sketch

‘Baby Cries’ Full Sketch

Hot Dog Car Sketch

‘The Man’ ft. Will Forte

What We Do in the Shadows

Pornit de la filmul lui și cu Taika Waititi, s-a ajuns la un serial în toată regula. Este un film/serial făcut în stilul documentar sau mockumentary, cum zice pe imdb. La serial am văzut abia primul episod, dar urmează și restul, fără discuții!

Barry

Aici nu se mai poate vorbi atât de mult de abstract, dar are elemente.

Recomand serialul și mai ales episodul “ronny/lily“, care mi se pare impecabil făcut. Luptele sunt bine realizate, elementul comic este și el acolo, totul pare de 10 de la început, până la sfârșit. Mie mi-a spart capul!

Dacă tot am recomandat lucruri ciudate, am de menționat și clipul ăsta românesc. Foarte trippy! BurBal – Arriba la Fiesta

Poza: Pexels

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.