Am jucat Homefront

  • by
homefront

Am terminat în weekend unul din cele mai slabe jocuri jucate în ultimul timp.

L-am văzut acum vreo 3-4 ani la un prieten pe calculator și am tot amânat să-l joc. Am zis că dacă tot apare anul ăsta, prin mai-iunie partea a doua, trebuie să joc și primul joc.

Despre joc

yellow line

Acțiunea se petrece în 2027 și se încearcă rezistența ocupării Statelor Unite de vest de către forțele aliate ale Coreei. Au trecut doi ani de când coreeni au început stăpânirea, iar Jacobs (a.k.a. personajul pe care îl jucăm), un fost pilot de elicopter este trezit din apartamentul lui de niște gălbejiți că cică îl duc în Alaska pentru reeducare. Bineînțeles că ăsta stă și nu zice nimic (că doar trebuie să avem și o introducere), moment în care sunt transportat cu un autobuz școlar. Atunci observ “ororile” sistemului comunist al lui Kim Jong-un, familii separate, etc, etc. În drum spre unde mă duceau ăia, vin eroii care sabotează mașina într-o misiune de salvare a mea. Defapt aveau nevoie de ajutorul unui fost pilot de elicopter să salveze Statele Unite, makes sense. Și de acolo începe jocul.

Părerea mea

yellow line

Povestea jocului este una ok. AI-ul este sub orice critică! Super prost.

Pe lângă faptul că toți inamicii trag în tine când te văd (lucru care se întâmplă în orice shooter), aliații sunt chiar stupizi.

Deci, CONS:

  • Atunci când venea o grenadă de la inamici și chiar dacă dădeam și eu, aliații mei nu aveau nicio treabă, exploda lângă ei și nu aveau nimic. Doar eu luam damage. – tare, nu?
  • Jacobs nu se poate urca pe o scară dacă nu urcă înainte cel care trebuie urmărit. Nu poți urca decât atunci când cel pe care îl urmărești apucă să urce până la o anumită distanță și nu poți urca decât dacă apeși “e”, care te urcă automat, cu un mic cinematic în care nu poți controla jucătorul.
  • Aruncarea grenăzii e dificilă.
  • Jocul e dificil prin stupizenia de care dă dovadă.

PROS:

  • Gameplay bun, comparabil cu Call of Duty. Chiar bine optimizat la mișcarea țintei.
  • Wallpapere mișto când treci la următoarea misiune sau mori și aștepți să începi misiunea din nou.
  • Campania e scurtă.
  • Mi-a mai plăcut de Goliath. O idee bună de nimicit inamicii :))

Noroc că e campania scurtă, că îl terminam la anu’. În fine, oricum o să încerc să văd cum se comportă și cel de anul ăsta, că pare că-și mai revine.


 

Notă personală: 6

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.