Am văzut Room

room

Șiii.. Am văzut și Room.. Dap, am făcut-o și pe asta. Prea lăuda toată lumea filmul și am zis că nu mai aștept. În plus mă joc unul din cele mai proaste jocuri din ultima vreme, dar în același timp vreau să-l termin, că are gameplay-ul bun. În fine, o să vorbim de jocul ăla după ce-l termin.

Cu Room, am văzut jumătate din filmele nominalizate la Best Motion Picture, alături de The Revenant, Mad Max și The Martian. Ok, să vedem despre ce e vorba.

Despre film

yellow line

Această dramă, inspirată din bestseller-ul cu același nume spune povestea unei mame și a copilului ei ținuți captivi de către un bărbat (Old Nick) într-o “room” timp de 5 ani. (băiețelul, că mama mai avea 2 ani înainte)

Ok, după ce se hotărăsc să evadeze, o fac și după ce ajung acasă, totul pare ciudat, mama încearcă la un moment dat să se sinucidă, iar băiețelul ajunge să descopere atât de multe lucruri și să fie fascinat de lumea din afara camerei în care a trăit. Bineînțeles că povestea nu e atât de simplă și intervin neînțelegeri și alte lucruri care să îngreuneze adaptarea “proaspăt evadaților” la lumea reală.

Părerea mea

yellow line

Băi, deci prima jumătate de oră din film, am crezut că băiețelul e fetiță și eram contrariat când auzeam că îi zic “him și Jack”.. Eram: “ce dracu au mă ăștia cu săraca fetiță de o fac băiețel?”. Asta pe lângă faptul că din jumate de trailer, cât am văzut, am crezut că filmul este despre o mamă care a pierdut un copil înainte și încearcă să-și protejeze fetița închizând-o într-o cameră și trăind cu ea, astfel ferind-o de pericolele lumii reale. Apoi mă tot întrebam: “de unde căcat avea bani, nemuncind?”, “de ce?”, “cine ar fi fost de acord să-i aducă provizii zilnic sau săptămânal?”, “de ce?”, chestii obișnuite..

Ok, să revenim la părerea mea asupra filmului și nu ce îmi imaginam eu înainte să-l văd.

Deci (“fără deci!” ), filmul e chiar mișto și merită văzut ! Asta în primul rând. În al doilea rând, vreau să zic că povestea e chiar tare, pentru că nu numai că arată cum este viața în acea cameră, dar arată cum evoluează viața lor și după ce ies din ea.

Mi s-a părut tare și cum descria “ăla” mic lumea reală. Adică foarte realist. Dacă stai să te gândești că puștiul a stat închis într-o cameră primii 5 ani din viață, e normal. Dar o face foarte bine și puștiul chiar joacă foarte bine ! Ce nu am înțeles este: de ce a încercat handicapata aia să se sinucidă? Adică tocmai ce scăpase dintr-un loc în care ar fi fost îndreptățită dacă ar fi vrut să se sinucidă și ea încearcă să o facă în libertate. Dafuq is wrong with you, woman? Știu, știu.. Presiunea care stătea pe umerii ei au îndreptat-o să facă asta.. Dar părerea mea e că: Bitch, nu totul e despre tine ! Ai un copil de crescut și de învățat cu lumea reală. Nu a fost de ajuns că te-a salvat odată? Mai trebuie să o mai facă încă o dată? Jesus, woman ! Uite și asta a adus un plus filmului, iar acesta chiar își merită locul în Best Motion Pictures of the Year ! Probabil nu-l va câștiga, dar chiar e un film bun, care se apropie de realitate, în opinia mea.

Despre actori

yellow line

Brie Larson, care nu este în primul film pe care îl văd cu ea, livrează o interpretare foarte bună! Își merită pe deplin nominalizarea la Oscar și este chiar o candidată bună pentru asta. Nu știu cât de bine au jucat restul, dar ea a oferit o interpretare bună! Știați că actrița s-a închis timp de o lună înainte de filmări pentru a avea o interpretare cât mai autentică?

Jacob Tremblay a.k.a. ăla mic, care are 10 ani acum și care a mai jucat și în Ștrumpfii 2, chiar joacă bine! Mi-a plăcut foarte mult cum țipa la mă-sa… Chiar că, știați că toată echipa de filmare a trebuit să înceapă să sară și să țipe pentru a-l face pe micuț să își facă curaj să țipe la Brie? :))

P.S.: Îmi place foarte mult coverul! Transpune foarte bine ceea ce se întâmplă în film.


Notă IMDB: 8.3

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

4 thoughts on “Am văzut Room”

  1. Foarte bun film. Eu iubesc dramele, al meu coleg a strambat din nas si m-a lasat sa ma uit singura cand a vazut ca e drama. Dupa 10 minute in care a tras cu coada ochiului spre laptop l-a captivat si pe el si i-a placut mult. Si el uraste dramele. Deci da.

    1. Nici eu nu sunt cu dramele, dar m-au atras puțin cele cu mamele și copiii lor. Gen Changeling sau The Deep End of the Ocean.. Recomand, dacă nu le-ai văzut 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.