Am văzut Steve Jobs

  • by
steve jobs

După ce am rămas impresionat de prestația lui DiCaprio în The Revenant am zis că trebuie să-i văd competitorii pentru premiul Oscar, care va avea loc pe 28 februarie. BTW: O să fie transmis live de DIGI24 și DIGI Film. Mi se pare un lucru super și se pare că cine e în spatele Digi încearcă să schimbe ceva în mass-media din România, dar vom discuta despre asta cu altă ocazie.

Despre film:

yellow line

El tratează 3 momente cheie din viața unuia dintre cele mai influente personaje din industria calculatoarelor, dar și a divertismentului. Steve Jobs înainte de lansarea Macintosh, NeXT computer și iMac (G3). Filmul arată prin ce trece acesta înainte de lansarea fiecărui produs, dificultățile atât din viața personală, din cea profesională, dar și frustrările prin care trece acesta.

Cam asta se petrece în mare în film, lucru pe care îl puteți găsi în orice sinopsis de pe site-urile de filme.

Părerea mea:

yellow line

Este adevărat că am dat play la film sperând să văd viața lui Steve Jobs. De la cum era el când avea 5 ani, până la moartea sa. Din acest motiv am rămas neplăcut surprins când s-a terminat filmul și am văzut doar 3 lansări de produse. Adică da, e impresionant prin câte trecea Jobs înainte de o lansare. Câtă presiune se punea pe umerii săi. Câte trebuia să rezolve pentru a-i ieși prezentarea. Totodată filmul tratează și scandalul cu Chrisann Brennan.

Ce aș fi vrut să aibă filmul:

yellow line

Nu se ajunge la momentul când află că are cancer, filmul desfășurându-se până în ’98, la lansarea iMac, după întoarcerea la Apple.

Aș fi vrut să văd reacția sa și a soției sale (care btw, nu a aparut de niciun fel în film, cu toate că putea apărea la ultima prezentare, că doar aveau 7 ani de căsnicie) la aflarea că acesta avea cancer.

Aș fi vrut să văd mai multe din garajul în care s-a întâmplat minunea alături de Steve Wozniak.

Aș fi vrut să văd cum a luat naștere iPhone-ul și ce aport a avut acesta în îmbunătățirea lui de la început până la iPhone 4S sau 4.

Părere actori:

yellow line

Nu-l mai văzusem pe Michael Fassbender într-un film, defapt nu mi-am dat seama de el. Am aflat că îl văzusem în 12 ani de sclavie și în Inglorious Basterds, dar nu l-am remarcat. Am observat că a jucat și în X-Man, dar cum nu sunt fan, nu am știut de rolul lui de Magneto. În fine, acesta interpretează foarte bine rolul de CEO al Apple/NeXT în cele 122 de minute de film. M-a făcut să-l caut pe Jobs pe Wiki, să mă interesez ce fel de om a fost, ce viață a avut. Din punctul meu de vedere nu este un contracandidat serios al lui DiCaprio, deși a livrat o interpretare demnă de Oscar. Deocamdată, 1-0 DiCaprio (deși nu consider că merită Oscarul anul ăsta, tocmai pentru că a avut filme în care a jucat mult mai bine).

Mi-a plăcut transformarea lui Jobs de-a lungul anilor. Less hair year after year..

steve jobs

Kate Winslet este la a 7-a nominalizare la Oscar și spera la al doilea Oscar câștigat. Și în rândul doamnelor este “bătaie” pe Oscar, Cate Blanchett, Brie Larson și Jennifer Lawrence având apariții foarte bune în filmele lor (așa am auzit). Aceasta a fost o secretară, soră, confidentă, mână dreaptă, dar și director de marketing perfect pentru Jobs, la fel cum probabil a fost și reala Joanna Hoffman.

De Seth Rogen nu pot spune decât că demonstrează că poate juca și în filme care nu sunt comedii relativ slabe (dar într-o anumită măsură distractive). Way to go, Seth ! 🙂


 

Notă IMDB: 7.4

Notă personală: 7

 

PS: Mi-a plăcut că a încheiat cu Shelter from the storm ! 🙂

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.