Am văzut The Danish Girl

the danish girl

În continuare vom vorbi despre The Danish Girl.

Principalii actori, Alicia Vikander și Eddie Redmayne ilustrează povestea reală a soților Wegener. Ea e o scumpică de fată, el e un ciudat.

Despre film

yellow line

Filmul portretizează drama soților Wegener, o familie de pictori. La începutul secolului XX, Gerda Wegener (soția) își aștepta un model pentru următorul ei tablou, portret, ..zda mă-sii ce făcea ea acolo. Aceasta întârziind, îl roagă pe soțul ei să îmbrace ștrampii și să-și pună peste el rochia cu care urma a fi îmbracată fata care a întârziat. Nu se aștepta nimeni ca asta urma să declanșeze ceva în Einar (soțul, momentan). Mai departe acesta a început să poarte haine femeiești, să se macheze, chiar să se sărute cu un alt bărbat. Ușor, ușor acesta devine tot mai femeie și într-un final află că poate face o operație de schimbare de sex care să-l facă femeie. O face și devine femeie, lucru care îi aduce și sfârșitul. A, da. Acesta devine și primul bărbat care suportă o operație de schimbare de sex.

Părerea mea

yellow line

Filmul m-a scârbit, personal. M-a enervat și după vreo 40 de minute vroiam să renunț la el, dar am zis că să-l Cum să ai păpușa aia de Alicia Vikander ca soție și să vrei să fii femeie? BĂĂĂ !!! Ok, glumesc. Era altceva, dar nici Gerda cea reală nu era chiar de lepădat. Adică tipa arăta așa:

Nu arăta chiar așa rău. Nu e chiar genul de femeie cu care ai făcut greșeala să te însori și apoi vezi cât de urâtă e și îți dorești să devii femeie..

Einar, în schimb, arăta ca moartea, nu știu cum l-au găsit pe Eddie să-l joace pe el, că ăsta era un fel de unchiul Fester slab. Poate pentru că are ceva trăsături feminine. Just look at this creature.. Before and after:

În film, tipul refuză și un blowjob.. Dude.. Cât ești de femeie.. NU REFUZI UN BLOWJOB ! Adică în halul ăla era tipul.. Încât a refuzat o muie :(. El realizează că prin asta a omorât un iepuraș? Unul mic, pufos, cu coada stufoasă.. Vă dați seama ce inimă avea ala??

În fine, revenim la film. M-a enervat și ea.. Cât de mult să iubești pe cineva, încât să rămâi atâta cu el? Să riști să-ți strici cariera pentru stricatul ăla? Adică.. totuși era tânără și prosperă. Îi mergea bine cu pictura..

Despre actori

yellow line

Eddie Redmayne nu joacă deloc rău în film. Ceea ce nu îmi dau eu seama este dacă el e așa ciudat de obicei sau joacă atât de bine rolul de handicapat? Nu am cu ce să-l compar, filmul anterior văzut de mine e și cel cu care a câștigat Oscarul anul trecut, The Theory of Everything. Are fața special făcută pentru a juca în filme cu acțiunea setată în trecut.

Alicia Vikander, pe care am văzut-o cel mai recent  în Ex Machina este la prima sa nominalizare la Oscar. A jucat destul de bine, nu mi s-a părut o interpretare excepțională. Nu știu dacă putea juca mai bine de atât. A fost ok. E frumoasă și urmează să joace și în următorul film Jason Bourne, deci vești bune !

Pentru că încă nu am menționat de asta, DiCaprio se menține, din punctul meu de vedere, pe primul loc în cursa Oscar. Deși Eddie a jucat bine, nu depășește prestația lui Leonardo. Mai am un actor pe care l-am lăsat special la urmă. Să vedem dacă maestrul Heisenberg va depăși prestația lui DiCaprio. O să mă uit mâine-poimâine, că bate la ușă gala.


Notă IMDB: 7

Notă personală: 7

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

2 thoughts on “Am văzut The Danish Girl”

  1. Aseara am vazut si eu The Danish Girl. Mi-a placut. 🙂 DiCaprio n-a avut nimic special in The Revenant, nu stiu pentru ce a castigat Oscarul…a fost o prostie de film din punctul meu de vedere.

  2. Este fiecare cu părerea lui despre cum a jucat un actor într-un film. Din punctul meu de vedere, Leo a avut o prestație ceva mai slabă comparativ cu alte filme ale lui, doar că anul ăsta nu a avut cu cine concura.
    Pe lângă asta, Eddie a câștigat și anul trecut și nu știu dacă a mai fost vreodată să câștige același actor doi ani la rând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.