Am văzut The Martian

  • by
the martian

În urmărirea contracandidaților lui DiCaprio la Premiile Academiei Americane de Film, am văzut The Martian.

Despre film (conține spoilere)

yellow line

Este povestea unui astronaut (Matt Damon) care rămâne singur pe Marte, din cauza unei complicații pe care o are echipajul trimis acolo și care este nevoit să plece fără el, crezând că acesta este mort. Mai departe, acesta începe să-și construiască un mediu pentru supraviețuire și începe să-și cultive cartofi. Încetul cu încetul acesta reușește să ia legătura cu oamenii de pe Pământ, urmând să fie salvat tocmai de echipajul care l-a lăsat în urmă.

Părerea mea

yellow line

Filmul urmărește ingeniozitatea lui Mark Watney, care (botanist fiind) reușește sa-și cultive cartofi într-un mediu în care nu crește nimic. A reușit să-și procure apă, aceasta fiind cea mai importantă sursă. Chiar am zis cu câteva momente înainte să demonstreze cum produce apă: “Și apă de unde își ia? O să fie un Bear Grylls de Marte?”. Apoi am văzut și e chiar interesantă ideea.

După aproape o oră de film, totul mergea strună, fapt care m-a indignat și chiar mă întrebam oare când o să se întâmple ceva? Că prea îi ies lu’ ăsta toți cartofii și nimic nu-i dă greș, da’ na, așa e cartea. După care s-a mai complicat acțiunea. Ceea ce a fost mai ok.

Per total filmul e ok. Nu e chiar de 7 nominalizări la Oscar, dar e destul de bun.

the martian

Prestația lui Matt Damon este și ea doar ok. Nu impresionează cu nimic, adevărul e că nici nu prea are cum.. Everything it’s just ok in this movie. Nimic special din punctul meu de vedere. De aceea DiCaprio are câștig de cauză și împotriva principalului candidat la Premiile Oscar (în opinia mea).

Despre actori

yellow line

Matt Damon, după cum am zis, nu are un rol în care își poate etala foarte bine calitățile lui actoricești, deci nu surprinde și nu emoționează.

Jeff Daniels este la al doilea film care cochetează cu Oscar-ul în 2015 și o face tot din postura de director (atunci al Apple, acum al NASA). Se pare că a căpătat ceva postură de director, chiar dacă e același actor care îl interpretează pe Harry din Tăntălăul și Gogomanul.

Sean Bean joacă în primul film în care nu moare. Nu, glumesc, nimeni nu moare în film. Și dacă ar muri cineva, el ar fi primul :)).

Trivia: Cică autorul cărții după care este inspirat filmul, Andy Wier, și-a publicat cartea prima dată pe blogul personal. La cererea crescută de la cititori, acesta a pus-o descărcabilă, apoi a încărcat-o pe Amazon la infima sumă de 99 de cenți. Interesant, nu? Dacă o punea plătită de la început, putea face o avere mai mare decât are acum :)).


Notă IMDB: 8.1

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.