Am văzut Trumbo

  • by
trumbo

Nu m-am putut abține și am văzut aseară și Trumbo. Am zis că până la decernare să văd și Room, că prea îl laudă toată lumea.

Yep. Cu asta închei lista de contracandidați ai lui DiCaprio pentru Oscar. Până acum clasamentul meu îl arată câștigător detașat pe DiCaprio, dar să vedem ce părere are și nenea Bryan Cranston. Dar întâi:

Despre film

yellow line

Și filmul ăsta e unul cu o poveste reală, ca și precedentul. Acțiunea se petrece între 1940 și 1970, unde Dalton Trumbo era cel mai bun scenarist pe care Hollywood-ul îl avea prin 1947. Problema pentru el a fost că era comunist, iar asta i-a adus 11 luni de detenție în penitenciarul federal din Ashland din Kentucky. După ce iese din închisoare, se apucă din nou de scris, dar nu sub numele lui, fiind interzis, ci sub diferite nume sau cu ajutorul prietenilor. Într-un final acesta este iertat de păcate și câștigă dreptul de autor pentru scenariile filmelor.

Părerea mea

yellow line

Filmul nu e o capodoperă, dar e bun ! Tipul era cam țicnit, dar i-a plăcut să muncească. Era un familist, încerca să își păstreze familia înstărită, chiar dacă exagera uneori cu asta.

Trumbo arăta cam așa:

Fuma foarte mult, cred că nu a băgat Bryan atâta tutun în el toată viața, cât a băgat în filmul ăsta. Mi-a plăcut de el că făcea baie și scria în același timp. Interesant modul ăsta de îmbinare a confortului cu lucrul.

În fine, mi-a plăcut filmul, dar nu m-a impresionat.

Despre actori

yellow line

Bryan Cranston oferă o prestație bună în film, peste cea a lui Eddie Redmayne în Danish Girl. A fumat mult, a stat mult cocoșat ( cum am văzut că stătea și Trumbo, din poze), a vorbit mult și își merită prima nominalizare la premiile Oscar. Se pare că a și improvizat multe scene din film.

Helen Mirren are un rol mic în film. Este “dușmanca” din presă care încerca să-i pună bețe în roate lui Trumbo.

Louis C.K., celebrul comediant, vine și el pentru a completa lista, personajul lui fiind printre cei mai apropiați prieteni ai lui Trumbo. Care într-un final moare de cancer.

Din punctul meu de vedere, Leo rămâne pe primul loc. Nu pentru că e tizul meu, dar nu a prea avut cu cine concura. Deși Bryan nu a livrat o reprezentație rea, acesta nu se ridică la prestația lui DiCaprio.


Notă IMDB: 7.5

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.