Donald McKinley Glover sau Childish Gambino, este un actor, compozitor, cântăreț și comediant american născut în Edwards Air Force Base, California, Statele Unite la 25 septembrie 1983.

De ce e șmecher? You say…

Păi pentru simplul fapt că la 32 de ani e cântăreț, comediant și actor. Tipul are 2 albume, două EP-uri, 7 mixtape-uri, 8 filme, mai multe seriale dintre care 2 în care a jucat mai mult și a lucrat vreo 3 ani la scenariul 30 Rock alături de Tina Fey. Toate astea până la 32 de ani! What the what? După cum ar zice Liz Lemon.

  • Din 2006 până în 2009, acesta a lucrat ca “executive story editor” adică ăla care o ajuta pe Tina Fey cu scenariul serialului “30 Rock”, în care a și jucat.
  • În 2008 a lansat mixtape-ul “Sick Boi”.
  • În 2009 a lansat, alături de alți comedianți filmul “Mystery Team”, fiind primul film în care joacă. Tot în 2009 a lansat și al doilea mixtape, “Poindexter” și începe să joace și în serialul “Community”.
  • Anul 2010 a fost mai productiv pe plan muzical pentru Donald, lansând 3 mixtape-uri. În același an, a ținut și un stand-up comedy la Comedy Central. În mai, un fan a sugerat ca acesta să joace în filmul ce urma să apară, “The Amazing Spider-man”. Așa a apărut campania “#donald4spiderman”.

  • Aceasta a creat ceva vâlvă pe net, dar nu a fost luată în considerare de regizori și Donald nu a fost chemat nici la audiții pentru film. A compus și melodii electronice sub numele de “mcDJ”.
  • În 2011 și 2012 a mai scos ceva albume și a făcut și un tur de 24 de concerte.
  • În 2013 își începe propriul serial TV, făcându-l să nu mai poată participa în serialul “Comunnity”. A continuat încă un an.
  • 2014 e anul în care compune melodia “Crawl” pe care o folosește și în jocul “Far Cry 4”.
  • În 2015 joacă în “The Martian”, având un rol secundar. În același an mai joacă și în “The Lazarus Effect” și “Magic Mike XXL”.

Cam cu astea se laudă… Nu e puțin pentru un fiu de poștaș și menajeră.

Băiatului i-a mers mintea și are și o melodie care-mi place mult.

Melodie în care își spune povestea…

Acesta e Donald Mânușarul, unul din artiștii pe care îi consider eu mișto. Vor mai urma…

Informațiile le-am luat de pe Wikipedia și IMDb.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.