It (1990)

Dacă tot am auzit că anul ăsta apare remake-ul, am zis să îl văd pe original, ca să știu la ce mă raportez, cu ce să-l compar.
E vorba de o gașcă de “fraieri”, fiecare cu fricile lui, de care se agață un clown malefic pentru a-i omorî. Îmi place cum filmul arată fiecare personaj în parte și cât de vulnerabili sunt separat, dar ce puternici sunt împreună. E mișto și că că l-au împărțit pe două planuri, în care personajele sunt mici, apoi 27 de ani mai târziu, înfruntă același rău din copilărie.
Și personajele sunt interesante și le arată și evoluția… E un horror mai aparte, ceva diferit și ieșit din tiparele clasicelor filme de groază cu care ne-am obișnuit. Probabil în carte, Stephen King a detaliat mai frumos decât în film. Plus că finalul din film e chiar patetic. Chiar și pentru anii ’90 mi se pare slab. But still, was a good movie…

Acel “Eyaaa Georgie”, a lui Tim Curry mi se pare emblematic.

 

It (2017)

27 de ani mai târziu, apare prima parte a lui It. La început chiar mă miram cum pot cuprinde în doar 2 ore și 15, atâta poveste. Dar la sfârșit ne asigură că apare și capitolul 2, din 2019.
Aici avem aceeași poveste, cu mici detalii schimbate a primei părți a poveștii. Unde personajele sunt copii.
Not bad, iar faza de final e mult mai bună și evidențiază mai bine ideea poveștii, comparativ cu primul film.

 

Stand by Me

Asta e povestea a patru băieți, o poveste a prieteniei. Nu știu, dar pe mine nu m-a atins foarte mult, deși e un film ok. Poate din cauză că văzusem It chiar înainte de ăsta, mi-a scăzut plăcerea de a vedea un alt film despre prietenie.
Dar melodia temă e clar memorabilă. #respectfilmelorcarenedaumelodiibune

 

The Founder

Aici avem povestea înființării lanțului de fast food-uri și brandului McDonalds. Am aflat de aici multe lucruri pe care nici măcar nu le bănuiam. De fapt nici nu știam mai nimic despre cum s-a înființat firma. E chiar interesant și nu cred că putea fi un personaj mai bun pentru cel principal decât Michael Keaton. Nu a fost mediatizat foarte mult, deși este chiar bun!
Acum aștept un film pentru cum s-a înființat și KFC. Că nici de colonelul Sanders nu știu nimic. 😀

 

The Green Mile

Filmul ăsta mi se pare foarte puternic. M-a atins într-un fel… Recomand filmul oricui! Deși e ceva SF în el, mesajul e extraordinar! Toată lumea joacă bine în ecranizarea cărții scrise de Stephen King, de care am vorbit și mai sus… Spre rușinea mea abia acum l-am văzut. L-am tot ocolit și rău am făcut!

 

The Terminal

Iau puțin filmele cu Tom Hanks la rând să le văd. Pe cele pe care nu le-am văzut încă. Iar ăsta este, din punctul meu de vedere, un film perfect pentru a înlocui deja clișeicul “Singur Acasă” pe perioada sărbătorilor. O comedie ușoară și distractivă!

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.