În fiecare dimineață sau aproape, îmi citesc blogurile. Este metoda mea de a mă trezi mai bine și de a înlocui cărțile. În loc să citesc o poveste mare și alambicată, citesc mai multe, dar scurte. Și cu ocazia asta sunt la curent și cu ce se petrece în lume/țară. Asta, cel puțin, până îmi vine Kindle-ul. Să văd dacă mă obișnuiesc cu el. Dacă nu, caut audiobook-uri și le ascult în drum spre servici.

Inițial, când am început să citesc, le salvasem ca și marcaje la Chrome și le accesam pe rând, unul după altul, în fiecare zi. Dar într-o zi, am văzut la un blogger, nu mai știu dacă român sau străin, că făcea trimitere la RSS. Nu l-am băgat în seamă, neștiind ce este și fără să-mi trezească interesul. Apoi am văzut și la alt blogger și la altul și tot așa până am văzut că majoritatea practică asta. Abia atunci m-au făcut curios. Am căutat și am văzut că este o modalitate de a citi anumite site-uri doar de pe un site, într-un mod succint și aranjat. Cel mai promovat era Feedly, care avea și o aplicație pe telefon, deci mi-am făcut cont.

Pot spune că a fost o decizie foarte bună, pentru că acum am totul structurat, frumos, în ordine alfabetică. Se salvează ce am citit și-mi rămân doar articolele noi sau necitite.

Pe calculator, pe telefon, la birou sau în pauza de masă, am cele mai noi articole, de la bloggerii mei preferați. Fără notificări enervante, intru atunci când am chef de citit ceva.

Sigur, are și multe funcții ajutătoare. Read later, highlight anumite părți ale unui articol, dar și funcții premium.

Nu cred că știe foarte multă lume de el, dar cu ocazia asta, mai află câteva persoane.

Dacă doriți să mă citiți pe feedly, am aici contul sau în partea dreaptă a paginii.

Voi cum va luați doza de știri pe zi? Cum aflați ce se mai întâmplă în lume? Sau totul vine de pe facebook?

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

1 Comment

  1. Feedly mi se pare cel mai ok. Am si pe Facebook cateva abonari, dar doar acolo unde nu functioneaza RSS.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.