Întâmplare amuzantă în taxi

  • by

De sărbători am fost pe acasă, la mine, în Fieni, Dâmbovița, în “orașul de 2 minute”, “orașul cimentului”, minunatul meu oraș prăpădit. Și asta doar din punctul de vedere al oamenilor, pentru că orașul începe să arate cât de cât bine… Ciudat pentru că primarul este PSD-ist…

Am petrecut 2 zile acasă, prilej pentru care am ajuns împreună cu tata la zi cu “The Walking Dead“. Cam asta facem când ajung acasă, recuperăm episoadele din “The Walking Dead”, câteodată și “Game of Thrones“. Iau laptopul cu mine, îl conectez la TV și dăi. Asta când nu ne certăm pentru cât de bun/infect e PSD-ul la guvernare. Asta venind de la un destul de puțin cunoscător al politicii, împotriva unui antena3-ist și RTV-ist, deci iese frumos… Noroc că nu ne întindem. I-am declarat că la următoarele alegeri nu scapă fără să-i anulez votul. Dar nu facem politică și aici din fericire, așa că să depășim momentul ăsta trist.

Ok, după cele două zile petrecute, mă pun în tren, la Sinaia, cu direcția Sibiu. Băi ce aglomerat a fost! Ești nebun? Nu am văzut niciodată atâția călători într-un tren, de la drumul București – Constanța încoace. În fine, bag seriale pe drum, că altceva n-aveam ce, termin și “Teen Wolf” o să scriu și despre ei ceva, că am crescut puțin cu ei…

Ajung în Sibiu și zic că o iau pe jos până acasă, drum de 3.2 km, am crezut că mă descurc. Doar că aveam și geanta cu mâncare (#cacăminarii. Nu prea merge, știu). Mă încumet și o tai prin piața mare, centru, văd că “La Plăcinte” s-a închis… Oare chiar așa rău să le fi mers? Chiar erau tari. Interesant că și în Brașov, pe centru, s-a închis “Andy’s Pizza”, care era tot în grupul “La Plăcinte”. But hei… Trecem mai departe. Mă întreb ce o să deschidă în locul lor.

Obosesc și mă decid să iau un taxi de aproape la jumatea drumului, ca să nu transpir. Știți, noi la Sibiu nu avem Uber sau Taxify sau alte servicii de ride-sharing. Nici nu cred că vor apărea prea curând pentru că vor trebui să vină cu prețuri nici, iar orașul este destul de “scurt”. Deci nu știu cât se rentează, dar să continuăm. Noroc că la Sibiu, șoferii nu comentează dacă mergi pe distanțe scurte și nici nu put… Așa rău… Mă urc într-o tigaie clasică de Logan și îi zic adresa. Aveam un nene la vreo 55-60 de ani, tuciuriu, slabuț, stătea în banca lui, cuminte, fără zeci de cruci în parbriz, fără 3-4 tablete una peste alta, una pe Kanal D, alta pe A3, alta cu GPS-ul pornit, nu. Nenea știa drumul și nici nu le avea, probabil, cu tehnologia. Mergem noi puțin și intrăm într-o discuție printr-un simplu “te duc pe acolo sau pe acolo”? În zic că pe una din variante, cealaltă fiind puțin mai ocolitoare. Apoi îmi spune frumos, politicos că pe cealaltă rută (aia fiind șoseaua Alba Iulia), având două benzi și delimitator din beton între sensuri, a văzut într-o zi, o mașină cu roțile în sus, urcată pe parapet. Cam ca mai jos:

masina parapet

Și îi arunc un “cum căcat a urcat acolo?”. Asta pentru că e foarte greu să urci cu o mașină pe parapet, în felul prezentat mai sus. A trebuit să o fac în photoshop, pentru că tot ce am căutat pe net sunt mașinile intrate frontal în parapet sau alte accidente, dar niciunul cu roțile în sus.

Să revenim la șoferul nostru politicos. Momentul când i-am dat momeala cu “cum căcat”, a ieșit adevăratul om din el.

– Da mă, cum pula mea a urcat ăla acolo? Da’ să-mi bag pula și nici măcar nu era femeie.

Am pufnit, nu m-am putut abține. Apoi trecem peste delimitatoare de viteză, cu viteză (pentru că nu le-a văzut și a dat cam tare în ele).

– Băgami-aș pula că am uitat de astea. Uite și tu cum le-am luat.

zic

– Da… văd cum le-ați luat.

Restul drumului a fost un amalgam de puli care se prelingeau prin geamul crăpat, pentru că fumase în mașină și lăsa să se aerisească.

La sfârșitul cursei a revenit omul acela calm și politicos. Mi-a urat sărbători fericite, o seară bună și tai-tai.

Păi cum să nu iubești bipolaritatea țării ăsteia? :))

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.