Ca și fan declarat al seriei Far Cry, mi-am cumpărat jocul interesat fiind de premisa de joc fără arme automate, având ca preferință modul stealth mereu în jocuri. Plus, că puteai și îmblânzi animale sau controla o bufniță. Magic.

Despre joc

yellow line

Dacă ai intrat deja aici, presupun că deja știi că jocul se întâmplă cu vreo 10000 de ani înainte de Cristi. Deci nici gând de clădiri, mașini sau haine. Doar mamuți, triburi și piei de animale aruncate pe oameni. Legea se făcea cu bâta.

Bun, și-l avem pe protagonistul nostru nemuritor, Takkar (nu sună așa bine ca Ajay din FC4, nu?) care împreună cu camarazii din tribul său (Wenja), pornesc spre Oros. Pe drum sunt atacați de un tigru ginormous (ceva Tigru cu dinți mari, smilodon) care îi omoară prietenii, doar el supraviețuind.

Mergând singur mai departe, o întâlnește pe Sayla, cu care merge în Oros și de la care află că oamenii din trib sunt divizați în tot Oros-ul, ținuti ostateci de un alt trib (Udam) și chinuiți. Liderul din Udam, Ull, vânează Wenja și îi mănâncă de vii. Dar asta până când se supără Takkar al nostru și începe să facă legea. Ușor, ușor, Takkar strânge cât mai mulți Wenja la un loc, totodată aducând în trib și fel de fel de vraci, șamani și oameni care îi dau puteri sau abilități. Unii îl învață să facă capcane cu albine, altul îl învață să îmblânzească animale, etc.

Pe lângă Udam, avem și tribul Batari, deci Wenja lupta împotriva a două triburi. Nicio problemă pentru Takkar al nostru, care îi nimicește rând pe rând, nimicind tot ce-i stă în cale.

La sfârșit, după moartea lui Ull, Takkar rămâne cu fetița lui, care îi arată că și ea poate îmblânzi animale ( dobândind aceleași abilități ca și el).

 

Părerea mea

yellow line

Înafară de controlatul animalelor, Far Cry Primal, nu vine nu nicio mecanică nouă în joc. Ba chiar legat de hartă, am înțeles că este cam aceeași ca la Far Cry 4, reciclată. Ideea e că de la Far Cry 3, care a fost The Best Of The Best, următoarele la rând nu au excelat prea mult în mecanici sau creativitate. Ok, ăsta abordează o lume nouă, dar ideea e aceeași. Ești pe o insulă mare și trebuie să cucerești bazele inamicilor. Fie ele militare, fie tribale. Da, jocul conține multe din artificiile care te bucură la ochi după ce îndeplinești o misiune, dar în fond, e asemănătoare cu restul.

Nu zic că nu mi-a plăcut, că l-am terminat și am făcut și aproape toate side-questurile, dar mai pot diversifica și ei puțin. Pot crea ceva nou pentru serie! De altfel, grafica mi s-a părut că a stagnat.

Sper ca următorul Far Cry să aibă un personaj negativ cel puțin la fel de bun ca și Vaas din al 3-lea!

PROs:

  • Au dus jocul într-o lume puțin abordată și chiar a ieșit un joc relativ original. Asta dacă nu ai jucat seria Far Cry.
  • Mișto ideea cu animalul de companie. E mai mișto să joci un single player acompaniat, decât singur. Get it?

CONs:

  • Aproape nimic nou pentru fanii seriei.
  • Grafica a rămas aceeași.
  • Folosirea aceleiași hărți ca în FC4.

Specs:

Minimum:

OS: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)

Processor: Intel Core i3-550 | AMD Phenom II X4 955 or equivalent

RAM: 4GB

Video Card: NVIDIA GeForce GTX 460 (1GB VRAM) | AMD Radeon HD 5770 (1GB VRAM) or equivalent

Hard Disk Space: 20 GB

Peripherals: Windows-compatible keyboard, mouse, optional controller

Recommended:

OS: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)

Processor: Intel Core i7-2600K | AMD FX-8350 or equivalent

RAM: 8GB

Video Card: NVIDIA GeForce GTX 780 | AMD Radeon R9 280X or equivalent

Hard Disk Space: 20 GB

Peripherals: Windows-compatible keyboard, mouse, optional controller

 

Trailer

yellow line


Notă personală: 7

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.