Seria de filme Rocky

  • by
rocky

Seria Rocky

yellow line

 

Dacă stai să iei fiecare film în parte, Rocky-urile nu sunt chiar așa strălucite, doar câteva remarcându-se. Dacă iei povestea Rocky cu totul și trăiești alături de boxer principalele momente din viața sa, seria e chiar super! Bagă hype-ul ăla în tine, te motivează chiar și pentru o zi, când vezi filmul, să faci o flotare, o tură în parc, să dai un pumn în ceva (nu cineva). Te motivează și te face să zici “de mâine mă apuc de alergat/flotări/abdomene”. Chiar dacă hype-ul ăla ține doar ziua aia, ar putea fi un start…

Pe de altă parte mai e și partea emoțională. De la momentul când Rocky stă de capul lui Adrian până aceasta acceptă o întâlnire cu el, până la vizitele acestuia la mormântul ei. O poveste de vreo 40 de ani.

Totodată iei și morțile din film. Mickey, Apollo, Adrian, Paulie. E greu totuși să trăiești cu niște persoane și să rămâi fără ele. Gândiți-vă că Rocky a primit pumnii ăia de-a lungul anilor și el era predispus să fie primul care se stinge.

Coloana sonoră a lui Bill Conti e demențială, doar de-aia a supraviețuit pentru aproape toate filmele din serie, dar și pentru alte filme.

Just listen this two songs:

și

 

Dacă astea două nu te-au convins, atunci ia de aici încă două:

și

Adevărul e că seria a avut o coloană sonoră desăvârșită!

Bineînțeles, seria a avut și bile negre… Cât de handicapată era Adrian la început, câți pumni își lua Rocky în fiecare meci. Adică serios. Tipul avea probleme cu ținutul gărzii. Nu voia și punct. Dacă voiau ăia să dea, măcar să îi dea în față, nu în gardă. De ce să irosească forța aia pe un pumn în gardă? Dăi tată în mufă! Altă treabă e cât de enervant era Paulie în unele momente. Cu toate astea, Rocky tot nu l-a caftit, cel puțin nu prea rău. Un alt punct nașpa a fost bunătatea mult prea mare a lui Rocky. Adică a fost un punct bun, că a arătat că boxerul a rămas la fel de sufletist, după toți anii de celebritate. Ok, îl scoatem de la bile negre.

Lucruri care au rămas de-a lungul filmelor:

  • Mingea aia mică a lui Rocky. A ținut-o de la primul, până la ultimul film, chit că în a doua, a treia și a patra parte, nu mai apare. (că deeh, era bogat atunci).
  • Pălăria la fel.
  • Acvariul cu broscuțe.
  • Iubirea și loialitatea pentru Adrian, bineînțeles.
  • Sala de antrenamente a lui Mickey.

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.