Anunțul

Se întâmpla prin toamna tre-trecută (din câte îmi mai amintesc), a lu’ 2016, când văd pe Facebook o postare de la Umbre, cum că ar începe filmările pentru sezonul 2 din serial.

YASS!! am zis!! Asta e o super veste!

Un an mai târziu, a venit și promisiunea. 6 episoade de awesomeness românesc. Speram la mai multe episoade, dar hei! nu le putem avea pe toate.

Au început sezonul, au început și cu postările despre episoade, pe pagina lor. Eu așteptam să iasă toate episoadele, ca să le văd legate pe toate în 2-3 zile. Să nu aștept săptămânal câte un episod (ca plebii, aia e).

Pros ‘n’ cons

A venit și sfârșitul sezonului, moment bun pentru mine să-l încep. Și l-am început și mi-a plăcut! YAS! Parcă nu a fost la fel de bun ca primul sezon, dar tot mi-a plăcut. Hai totuși să dezbatem puțin plusuri și minusuri la, cam, cel mai bun serial românesc din… totdeauna?

+ povestea e bună și a rămas bună. S-a continuat povestea cu care ne-a lăsat în 2015.

+ Relu e mai baddass decât în primul sezon.

+ Au început să împartă acțiunea și mai mult cu Gina, dar și cu copiii lor.

+ Detectivul Emilian, care e pe urmele lui Relu & co. În sfârșit cineva care să-l urmărească și să complice acțiunea și mai mult. În plus actorul Laurențiu Bănescu are o carismă aparte, ceea ce aduce un mare plus serialului. Detectivul ăla super carismatic, dar cu fetișuri ciudate. Mi se pare cea mai mare și bună adiție la serial. Sper să ajungă să fie un fel de Brad Bellick sau Alex Mahone din Prison Break, să ajungă să-l ajute pe Relu să scape de oamenii cu care umblă. Dar visăm…

+ Mi-a placut începutul sezonului. Cu urmăritul lui Relu de la spate. Chiar mișto și inspirat, zic eu.

+ Clasic românesc, înjurăturile foarte bogate și complexe.

+ Nico e și mai bună în sezonul 2…

Cadrele super lungi, tipic filmelor românești. Sunt plictisitoare și se observă că sunt de umplutură.

Mici reacții false ale unor actori. Dar asta se întâmplă tuturor filmelor.

Relu, deși e mai baddass, parcă e foarte înțepenit. Am văzut că încearcă să aducă puțin a Walter White din Breaking Bad, dar e foarte robotic. Are toate mișcările întrerupte. Cu toate că o arde cu glume sau mișto-uri, deși e în situații nasoale pentru el, parcă le face la comandă. Putea fi ceva mai carismatic. Înțeleg că are multe pe umeri, dar face asta demult, nu ar mai trebui să mai aibă remușcări. Și aici vin cu recomandarea de mici flashback-uri să ne arate cum a început, de ce, etc.

Ce mi-a mai plăcut, deși nu cred că poate intra în categoria cu plusuri și minusuri, ar fi coloana sonoră. Au păstrat tradiția și la sfârșitul fiecărui episod au băgat câte o melodie.

Dacă anul trecut, a fost Andrei Dinescu – Oh viața mea, o manea atât de jegoasă, că mi-a și plăcut, ba chiar e singura pe care o am și în telefon, acum am o altă melodie.

În ciuda faptului că pute rău de tot a comercial, Andi Horjea – Pasiune (așa cred că-l cheamă pe interpret), mi-a rămas în cap. Cea de mai jos.

Îmi place, că deși e o melodie romantică, e ceva mai ciudată și altfel. Se fac și lucruri bune la București…

Pentru asta, felicit “Umbre” pentru repertoriu și îl bag la categoria #respectserialelorcarenedaumelodiibune

Avem aici trailerul sezonului 2:

Trailer

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

2 Comments

  1. Misto serial, l-am vazut si mi-a placut. Astept continuarea dar vad ca nu mai apare. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.