Mi-am făcut un mic wishlist pe IMDB cu filme pe care să le văd gen.. ASAP! Defapt e mai mult un bucket list al filmelor. Am zis că sunt fan Batman, am văzut seria din 2005-2012 și am mai văzut așa, parțial celelalte filme și nu eram mulțumit de procentul în care îmi aminteam fazele, așa că am zis că hai să încep cu filmele lui Burton. Se întâmpla în vara lui 1989

Despre film

yellow line

Filmul e despre Batman. Ca să vezi, ce întorsătură de situație. :))

Ok, deci filmul are la bază clasica poveste a “omului liliac”. Părinți morți, el rămânând orfan, trăind împreună cu valetul lui, Alfred, bogat putred. La un moment dat apare un erou negativ, un Joker, care încearcă să preia controlului orașului Gotham City. Ca asta să nu fie tot, jurnalista Vicky Vale, încearcă și ea să afle cine este Batman în timp ce se întâlnește cu Bruce Wayne în conacul lui. La un moment dat, când îl urmărește mai îndeaproape pe Joker, Bruce observă că acesta este aceeași persoană care i-a asasinat părinții. Totodată, Jokerul se îndrăgostește de Vicky și îi pune viața în pericol acesteia. Într-un final Batman, bineînțeles, îl omoară pe Joker și rămâne și cu gagica. Adică duuhE BATMAAN!

Părerea mea

yellow line

Păi, părerea mea e că filmul e bun. Nu e extraordinar, dar e de văzut. Actoria de atunci nu era chiar cea mai strălucită, dar a fost ok. În sensul că Jack Nicholson, unul din actorii mei preferați, a oferit o prestație mai bună în pozele pe care le-am văzut înainte să văd filmul. Este al dracu de carismatic de exemplu.. aici sau aici sau chiar aici. În schimb, în film este doar bun. Poate greșesc și mi-am făcut așteptări mari și din cauză că am văzut filmul cu Heath Ledger înaintea ăstuia. Nu a fost rău, dar nu a fost genial, așa cum mă așteptam. Are, întradevăr artificii de Joker, dar aș fi vrut să fie ceva mai dinamic, mai activ. Ok, ok, e anul 1989..

În orice caz, filmul este primul film în care Batman a primit o ecranizare mai sumbră, mai serioasă, Tim Burton făcând-o în stilul lui clasic, iar alegerea cu Michael Keaton în rolul lui Batman a fost pentru mine, (înainte să văd filmul) neinspirată, văzând performanța bună, de altfel, din Beetlejuice. Nu a fost așa, iar Kim Basinger, care se afla în anii ei de glorie (mi s-a părut cea mai bună perioadă a ei, anii ’85-’00) și Jack Nicholson au completat foarte bine filmul!

Introducing “Știați că?” => Știați că.. din film..

Știați că?

  • Sam Hamm, scenaristul filmului, a vrut să-l angajeze inițial ca și Joker pe Willem Dafoe.?
  • Rolul de Joker a ajuns la Robin Williams pentru puțin timp, din cauză că Jack Nicholson avea dubii în legătură cu rolul? Când a aflat că Williams ar fi putut avea rolul în locul lui, acesta a acceptat, iar Robin a fost concediat. Robin Williams s-a supărat că a fost folosit ca și momeală și a refuzat să joace în orice film Warner Bros până când aceștia nu și-au cerut scuze.
  • 1989 a reprezentat 50 de ani de Batman și filmul a fost cel mai bine cotat film al anului?
  • A fost primul film Batman care să câștige un premiu Oscar. Următorul fiind capodopera din 2008 a lui Christopher Nolan.
  • Șasiul folosit pentru Batmobil a fost al unei Chevrolet Impala model din 1967. Cam asta.
  • Jack Nicholson a avut o clauză în contract în care primea un anume procent din câștiguri. Astfel a adunat undeva la 60 de milioane de dolari.

Notă IMDB: 7.6

Notă personală: 8

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.