Am văzut Batman Returns (1992)

  • by

Continuând seria de filme Batman, continui cu Batman Returns (1992). Știu că am zis că o să mă uit și la Rocky. O să o fac. Următorul film promit să fie Rocky III !!;)

Despre film

yellow line

Filmul ni-l readuce pe “înaripatul” nostru erou, interpretat tot de Michael Keaton, în postura de a salva orașul Gotham City. Christopher Walken îl interpretează pe magnatul Max Shreck, un businessman avid după putere, care pentru el, nimeni nu contează ci doar puterea pe care o are. Pe de altă parte, o avem pe frumoasa Michelle Pfeiffer, secretara lui Max, pe care acesta o aruncă de la geamul biroului său spre a o omorî. Aceasta supraviețuiește pentru a deveni “Catwoman”. Mai departe îl avem pe Danny DeVito, care are o interpretare magistrală a lui Oswald Cobblepot a.k.a. Pinguinul. Ok, avem aceste 4 vedete. Ce facem cu ele? Păi facem un film foarte bun! Pinguinul, după ce stă câțiva ani (30-40?) într-o canalizare, decide că trebuie să iasă și să cucerească Gothamul. Il răpește pe Max și îl obligă să facă o alianță, care mai târziu aproape îl face primar pe Pinguin. În alt plan, o avem pe domnișoara Selina Kyle (Catwoman), secretara lui Max, care este aruncată de la geamul biroului acestuia, pentru a se reîntoarce ca și catwoman. Aceasta, ca și Pinguinul, își dorește ca Batman să dispară sau mai bine, să cadă în dizgrațiile oamenilor din Gotham City, așa că aceștia îi înscenează lui Batman moartea .. cuiva (am uitat cui, doesn’t matter). În același timp, Selina Kyle se întâlnea cu Bruce Wayne, dar fără să știe unul de celălalt. Într-un final se ajunge la canalizarea Pinguinului, unde acesta e omorât, iar Selina și Max se sărută în timp ce un stâlp electric cad pe ei, electrocutându-i. În fine, ultima fază din film zice altceva.. You’ll see.

Părerea mea
yellow line

Ok, filmul este cât se poate de bun, chiar mai bun decât primul. Nu cu mult, dar mai bun. Tim Burton a adus 3 super vedete în plus pentru al doilea film din serie, iar aceștia și-au făcut treaba excelent! Este primul film în care îl văd pe Danny DeVito având un rol de băiat rău și o face excelent! A jucat excelent! A fost pur și simplu o minge umană și a fost fix pe gustul meu!

Michelle Pfeiffer este delicioasă, cea mai sexy Catwoman ever! Și nu numai că a fost și sexy, femeia știe actorie. Pe lângă faptul că Tim Burton a fost foarte inspirat cu alegerea castului, acesta a făcut și costumul Femeii Pisică foarte șmecher. Ok, nu e făcut de el, dar totuși, el și-a dat OK-ul :D. Totodată aceasta a remarcat nebunia personajului și stările prin care aceasta trecea foarte bine!

Cât despre Christopher Walken, acesta nu a avut atât de mult loc să-și facă prestația, dar când a avut a fost cu totul.. well.. Christopher Walken-ish? A avut caracterul lui pe care îl are întotdeauna și cu care s-a făcut remarcat!

Filmul nu e o capodoperă, după cum ziceam, dar din punctul meu de vedere, este mai bun ca primul. Sorry Jack Nicholson. It was you against 3 other great actors.

Ar fi fost drăguț să mai fi făcut și următoarele câteva filme Batman, Tim Burton. Sau măcar un Catwoman cu Michelle cât a fost în anii săi de glorie.

Știați că?

  • Tim Burton a tot omis să-l abordeze pe Christopher Walken. Atunci când a fost întrebat de ce, acesta a răspuns:”pentru că mă sperie!”
  • Danny Devito a fost îndrumat de Jack Nicholson să-l joace pe Pinguin.
  • Danny DeVito rămânea în pielea personajului când se luau pauze.
  • Se spunea că Meryl Streep putea juca rolul lui Catwoman, dar Tim Burton a considerat că e prea în vârstă pentru rol.
  • Dustin Hoffman a fost primul actor considerat pentru rolul de Pinguin, urmat de Marlon Brando, John Candy sau Christopher Lloyd. Ce bine că a fost inspirat Tim Burton!

Notă IMDB: 7

Notă personală: 8

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.