Am văzut Batman v Superman: Dawn of Justice

batman v superman

Am fost aseară la cinema să vedem  Batman vs. Superman în 3D, ca barosanii B-). Ok, nu a fost în totalitate 3D, dar a mers. Imaginea îți sărea din față, când trecea de la 2D la 3D… Am fost oarecum la un 2.5D, că 3 nu era sigur. Ok, să vedem ce avem aici…

Despre film

yellow line

Crezând că Superman e nociv pentru oraș, Batman se echipează, se antrenează, caută soluții ca să-l distrugă pe Superman. Superman, știți? Tipul ăla care poate zbura, are un pumn de fier, “dă” cu lasere, poate da timpul înapoi. E, ăla e băiatul de care se ia liliacul venit în Metropolis (orașul lu’ Superman). Treaba amuzantă e că aproape îl învinge. Bate bine la el, îl înmoaie cu niște fum de kryptonită și când să-i dea fatala, ăsta mic se plânge de mă-sa. Ok, să revenim puțin. Aici e vorba și de Lex Luthor (inamicul lu’ Superman) care prin cercetările lui și cu ajutorul kryptonitei, își face un super monstru. Dar ca să aibă timp să facă asta, îi răpește mama lui Superman și îl pune să-i dea bătaie lu’ Batman. Ăsta, pe de altă parte își face un super costum de titan sau ceva material metalic, șmecher, în care abia se putea mișca. Ok, aici e faza. Îi dă bătaie și când să îl termine, ăsta zice ceva de mă-sa, pe care, coincidența dracu, o chema Martha, ca pe mama lui Batman (care a murit când era el mic). Băi și așa îl înmoaie pe cocoșatul nostru om-liliac, că chiar el o salvează pe femeie.

batman v superman

Între timp, e gata monstrulețul lui Lex. Începe să-i care pumni lu’ Superman, ăsta îl trimite în spațiu, apoi se întoarce pe Pământ. Monstrul, că lu’ Supermanuț i se face răuț și leșină prin spațiu, în care plutește “oleacă”. Între timp, Batman știe că fraierul nu poate fi omorât decât cu kryptonită, pe care o lăsase în Gotham, unde se bătuse cu amețitul din spațiu. Îl atrage pe ăsta acolo, vine Wonder Woman, își revine și drogatul din ceruri și încep să se lupte cu el. Bat proștii la el, până le ajunge de cât se mărește (că aia era faza, cu cât primea bătaie, cu atât creștea, dar fraierii tot dădeau) și se duce tocmai fraierul fraierilor să ia sulița care știe că îi face rău. Și îl lasă pe Batman să fugă pe acolo, că oricum nu avea cum să bată ditamai monstrul. (best plan ever!)

batman v superman

Se mai plânge puțin Superman-ul vieții, dar reușește să zboare până la monstru cât să-i bage sulița în inimă. Și pentru că nici el nu era fraier și profitând și că Superman era slăbit, i-a înfipt și el sulița în inimă. “Păi ce? Numai tu, mă?” Și uite așa mor amândoi… Filmul terminându-se cu înmormântarea lu’ Superman în care își revine, dar nu-și revine. Dar își revine. Meeh.. uitați-vă la film.

Părerea mea

yellow line

Părerea mea e că filmul nu e rău. E fun, bagă ceva acțiune în el nenea Zack. Știam că Superman e cel mai slab super erou ever. Adică… Trebuie să fii cel mai tare, ca ai cele mai multe super puteri, ești cel mai bazat și ți-o iei de la un fraier în costum de liliac. Ok, ăsta are arme și gadget-uri, dar tu ai laser și zbori! End of discussion!!! De partea cealaltă… Ce dracu e așa cocoșat Batmanul nostru mă? Nu zic, și eu sunt un cocoșat, dar niciun Batman de până acum nu a fost cocoșat. Bruce Wayne e un filantrop mândru, care atunci când intră într-o încăpere radiază și ține capul sus. Ce mama dracu e cocoșatul ăsta? Ce Batman e ăsta, băi Ben? Ok, e supărat și îl bântuie imaginea părinților lui și greutățile vieții de justițiar, dar stai drept!

O chestie care m-a surprins a fost brutalitatea din film. Nu mă așteptam să explodeze clădirea aia de judecată. M-a surprins in a good way

Totodată, Lex Luthorul lui Jesse Eisenberg e foarte bun. Mereu mi-a plăcut actorul, știam că o să se descurce bine!

Per total filmul e ok și bagă ceva hype în tine, că își revine Superman la sfârșit, dar îi arată și pe Aquaman, The Flash și Silas (tatăl lu’ Cyborg)… Which is nice 😀

Știați că…?

  • Ben Affleck și Christian Bale s-au întâlnit într-un magazin pentru a le cumpăra costume copiilor lor, iar Ben i-a cerut un sfat despre cum să-l joace pe Batman. Acesta i-a spus să se asigure că se poate pișa prin costum. :))
  • Perry White îi zice lu’ Clark Kent că nu mai sunt în 1938, lumea nu mai cumpără ziare. Superman a fost creat în 1938.
  • Ăsta e primul film în care apar Batman, Superman și Wonder Woman la un loc.
  • Gal Gadot are doar 16 replici în film.
  • E primul film cu Batman în 3D.

Notă IMDb: 7.4

Notă personală: 8

 

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

4 thoughts on “Am văzut Batman v Superman: Dawn of Justice”

  1. Pingback: Am văzut Now You See Me 2

  2. Pingback: Am văzut Suicide Squad • Ajay.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.