În 2014 mi-am luat primul meu telefon “smart”. Un HTC One M8. O minune. Frumos, subțire, greu (cum îmi place mie), rapid, cu soft intuitiv și actualizări rapide. Totul perfect.

După vreo doi ani de folosire, a început să dea semne de oboseală. În principal pe ecran, cu arsuri pe conturul iconițelor mai luminate, bateria ținea din ce în ce mai puțin. Mi-era așa de târșă să-l schimb. Unde mai găsesc eu un telefon așa frumos și bun, cu specificațiile lui 2016?

Am căutat, am făcut research intensiv. Era bătălia pe Huawei P9, Samsung S6/S7 sau OnePlus 3.

După calcule, aprecieri, review-uri, am ajuns la S6, vechi de un an sau OnePlus 3 nou nouț.

This image has an empty alt attribute; its file name is bcf.png
 
 

Am fost totuși adeptul lucrului nou și am zis că îi dau o șansă noului OP3, pentru că avea un preț foarte bun, avea “double tab screen on/off” și review-uri excelente.

Mi-a fost un prieten de nădejde preț de doi ani. Bineînțeles, un android obișnuit, dar micile detalii au schimbat totul. De la gesturile pe ecranul închis, la android-ul aproape stock cu actualizări frecvente, la senzorul de amprentă rapid, la comunitatea din spate, totul a fost brici.

Până anul ăsta, când am considerat normal un “upgrade”. Bateria nu mai ține ca în zilele lui de glorie, iar camera nu a fost niciodată punctul lui forte. În rest, sistemul de operare, zboară. Și sunt genul de om care își instalează aplicații și uită să le dezinstaleze.

M-am orientat la Samsung Galaxy S8. Părea cel mai potrivit, la un preț bun.

L-am luat și acum, după vreo 5-6 luni de la achiziție, încă mi-e greu să mă acomodez cu el.

Cu părere de rău trebuie să zic că nu e la fel de rapid ca OP3. Am momente când se mai blochează sau îmi restartează o aplicație când am nevoie de ea. Plus că am observat că telefoanele Samsung sunt cele care se depreciază cel mai rapid. Actualizările nu mai sunt așa rapide și dese.

Întradevăr bateria ține bine, iar camera e foarte bună. Sunt foarte mulțumit de asta, la fel și de bluetooth, cu care am avut probleme cu OP3.

Dar dintre toate astea, duc lipsa rapidității și promptitudinii OnePlus-ului. Iar gesturile cu ecranul închis erau geniale.

Ce vreau să zic e că, Samsung, never again!

Abia aștept la anul să-mi iau un OnePlus sănătos înapoi. Probabil un 5T sau 6, după ce apare altul nou.

Foarte interesant să dai peste articole vechi. Cel de azi a fost scris la sfârșitul lui 2018. Stă în picioare? Am făcut ce am zis mai sus?

Ei bine, după încă un an de folosință a OP3-ului, a început să cedeze bateria. Nu, nu a luat foc sau altceva, doar se descarcă și mai repede (pentru mine, tho). După încă un an, am trecut la OP6T, pe care îl folosesc de aproape un an acum. Este doar divin. Deși îmi fac deja cu ochiul noile OnePlus-uri (cu ecranele lor de 120hz și conexiune 5G), cred că-l mai păstrez pe ăsta încă un an, cel puțin.

Deși vreau să-i găsesc hibe, nu prea am ce… Merge absolut perfect, am spațiu pe el destul, tot ce vrei. So. Samsung? Doar dacă o să scoată ceva mai bun ca OP, dar slabe șanse…

Cât despre OnePlus 3-ul meu cel bătrân își trăiește a doua viață la o prietenă care și-a bulit fostul telefon. Din ce zice, sper că nu din complezență, merge bine și e mulțumită de el.
 
Poză de pe AndroidBeat.
 
Hai că următorul e cu muzică.
   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

2 Comments

  1. Si eu sunt cu ochii pe un OnePlus de foarte mult timp. Ma atrage foarte tare ideea de Android aproape stock. Camerele foto de pe modelele mai noi sunt chiar bune si oricum camera nu este focusul meu. Singurul neajuns este ca lipseste jack-ul de 3.5 mm (tendinta foarte deranjanta, preluata de toti producatorii pe telefoanele de top din pacate).

    Altfel, la nice to have as fi vrut incarcare wireless, prezenta doar pe OnePlus 8 Pro, care este inca foarte scump. Poate mai scade pretul cand vine 8T sau 9, la anul.

    De Samsung nu pot decat sa confirm ce spui tu. Am avut de la S1 pana la S5 si software-ul este praf. Lumea zice ca generatiile mai noi sunt mult mai misto la software, dar nu prea imi vine sa incerc dupa atatia ani de experienta cu Samsung.

    • Leo Reply

      Hei, salut! Mersi de comentariu.
      Legat de lipsa jackului, ai dreptate. Dar se rezolvă destul de repede cu o pereche de căști wireless. Și eu am avut problema asta, dar după ce mi-am luat o pereche de căști wireless, nu mă mai întorc! E mai ușor fără căblăraie (sau cel puțin cu ea în ghiozdan).

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.