Salut! A trecut ceva timp de când am făcut ultimul “Ce filme am mai văzut“. Și nu e ca și cum n-am văzut filme. Nu, știi că nu pot să stau deoparte, știi că am sărit pe ele… Și am strâns câteva pe care o să le înșir în acest prim articol de anul ăsta. Probabil nu sunt toate, dar o să le trec în următoarele articole, în funcție de cum îmi amintesc de ele… Și avem așa:

Reservoir Dogs

E vorba de 6 răufăcători, care au furat niște bijuterii, doar că planul nu a funcționat tocmai cum trebuie, iar acum se suspectează între ei care e turnătorul. Un film clasic Tarantino, mi-a amintit de “The Hateful Eight”.

 

Wonder Woman

Este vorba de povestea amazoanei Diana și cum părăsește ea insula izolată pentru a se lupta cu un zeu al răului. Povestea e bună, ne trimite înapoi în al Doilea Război Mondial, iar personajele negative sunt destul de bine gândite. Probabil cel mai bun film DC de până acum. Recomand.

 

Black Panther

Aici avem povestea tânărului T’Challa, fiul lui T’Chaka (inspirați părinții lui, cu așa nume), care se trezește rege peste ținutul Wakandei, care la rândul ei, tocmai atunci se vede amenințată de un alt pretendent la tron. Avem acțiune bună, poveste decentă și o cultură africană frumos implementată. Deși Chadwick Boseman joacă decent, parcă tot mai bine a jucat Michael B. Jordan, antagonistul. Dar las la latitudinea fiecăruia să decidă cum a jucat fiecare. Mi-a luat cam mult să-mi dau seama cine era Okoye din film… Michonne din The Walking Dead…

 

Big

O comedie drăguță, în care un copil își pune o dorință și ajunge în corpul lui Tom Hanks. De acolo trebuie să-și caute un loc de muncă și tot așa. Comedie simplă și de efect. Ba chiar are 2 nominalizări la Oscar. Recomand pentru nopțile de plictiseală.

 

Raging Bull

Povestea lui Jake La Motta, un boxer din Bronx, în anii ’40-’50, care cunoaște faima, dar își și distruge viața. Povestea nu e una deosebită, probabil mulți sportivi pățesc lucruri de genul. Dar povestea este foarte bine prezentată și foarte bine jucată. Avem Robert De Niro, Joe Pesci, în regia Martin Scorsese. Practic au făcut din căcat, bici. Mici trimiteri din film cum ar fi, faptul că la începutul filmului Jake se uita cu dispreț la un bătrân încercând să facă stand up pentru mărunțiș, legat de faptul că exact la fel a ajuns și el, fac deliciul vizionării. În plus, portretizarea lui Jake La Motta și machiajul arată foarte bine naturalețea boxerului. Un rol mare făcut de De Niro!

 

Hot Tub Time Machine 2

După ce am văzut primul film, în care BTW, joacă și Sebastian Stan, am vrut să-l văd și pe ăsta. Comedie stupidă de care n-ai cum să nu te îndrăgostești.

 

Intouchables

Un fel de tragicomedie franceză. Am avut reticiențe în a vedea filmul, dar este foarte bun, îl recomand cu căldură oricui! Film de pus în bucket list.

 

Seria Saw

Am lăsat trailerul doar pentru primul film. Am văzut toate filmele, mai puțin cel de anul trecut. Foarte interesante! Îmi plac mult filmele cu trimiteri la cele precedente, chiar dacă în unele momente au dat-o în ambiguu.

 

Jumanji

Am văzut comedia cu Robin Williams, pentru că voiam să mă uit și la cel din 2017 și am zis să le iau în ordine, chiar dacă nu se leagă. Comedie ușoară, pe care am mai văzut-o așa, pe părți și la TV, când eram mai mic.

 

Un Pas în Urma Serafimilor

Conform premiilor Gopo, dar și lui Leonard, acest film e cam cel mai bun film românesc din 2017. Filmat exemplar, culori bune, dialoguri care au și sens, toate astea fac filmul un deliciu vizual. Probabil nu a fost așa mediatizat și din cauza subiectului ales. Dacă nu ar fi vorbit în română, aș fi crezut că e un film american. În sfârșit un film românesc filmat ca la carte. (fără cadre lungi și plictisitoare, fără prea mult tremurat de cameră și urmărit actorul cu camera pe umăr în așa fel încât să se miște imaginea ca la un cutremur)

 

Tomb Raider

Am fost la cinema din prima zi de difuzare. Am plecat cu gândul că o să văd o Lara Croft care își ia bătaie, cade, se lovește, dar se ridică de fiecare dată, exact ca în jocuri (cele din 2013+), având în vedere că filmul a fost creat în colaborare cu Square Enix (studio-ul care a făcut jocurile). Nu am văzut asta, dar filmul nu a fost rău deloc! Aștept mai mult de la partea a 2-a. Un plus al filmului… Alicia Vikander, bineînțeles.

 

Jumanji: Welcome to the Jungle

A venit vremea să văd și filmul de anul trecut. O comedie neașteptat de bună, unde 4 tineri interpretează rolurile unor personaje dintr-un joc video! (Jumanji)

The Royal Tenenbaums 

O comedie mai greu de digerat, marca Wes Anderson. Ciudată, dar bună per total.

Kiss Kiss Bang Bang

O comedie cu Robert Downey Jr. și Val Kilmer foarte bine scrisă și regizată!

The Death of Stalin

O super satiră despre moartea dictatorului Stalin. Filmul urmărește și evidențiază cum aproape toată lumea se bucură de moartea lui, deși nu lasă să se vadă. Iar distribuția este de excepție!

 

Get Out

Un cuplu format din un băiat de culoare și o tipă albă, merg în vizită la casa părinților ei. Acolo, băiatul descoperă ceva despre familia ei. Un horror foarte bun. Bine, nu e foarte înspăimântător, dar ideea e originală și Jordan Peele a meritat pe deplin oscarul!

 

Avengers: Infinity War

O sumedenie de personaje înglobate destul de bine în film. Ar fi putut dura mai mult filmul din punctul meu de vedere. Foarte distractiv, amuzant și captivant. Experiența a fost stricată doar de jignirea de cinema de la Sibiu. Nu uitați să vă uitați la credite!!

 

Lady Bird

Filmul, cu 5 nominalizări la Oscar, este despre o adolescentă ciudată, care are un continuu conflict cu mama ei, deși se iubesc una pe alta. Filmul ăsta m-a învățat să accept și mai mult alte păreri și să iert. Te face să-ți pui întrebări.

   

Dacă ți-a plăcut ce-ai citit, îmi poți lăsa un like sau să-i dai un share.

Author

1 Comment

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.